Αποφασισμένος να μη μάθει κανείς τον πραγματικό του εαυτό, ο Tan προσποιούνταν το straight, άγριο αγόρι που του άρεσε το ποδόσφαιρο. Στο σπίτι έφτιαχνε φορέματα από φουλάρια και ονειρευόταν τον γάμο του. Έκανε coming out στα 16 του και σήμερα, είναι ο πιο γνωστός-ίσως και ο μοναδικός- ανοιχτά gay Μουσουλμάνος στη Δυτική τηλεόραση.

1. Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1983. Οι γονείς του, μετανάστες από το Πακιστάν, πήγαν στην Αγγλία πριν γεννηθεί ο Tan. Ο ίδιος λέει, πως μεγάλωσε σε ένα αυστηρό μουσουλμανικό περιβάλλον.

2. Το ενδιαφέρον του για τη μόδα ξεκίνησε από νωρίς, λόγω του εργοστασίου ρούχων που είχε ο παππούς του στην Αγγλία. Σε ηλικία 13 ετών, ο Tan ήξερε να φτιάχνει denim jackets.

3. Σπούδασε μόδα στο Doncaster College. Μετά την αποφοίτηση του, ξεκίνησε να δουλεύει ως σχεδιαστής σε μεγάλες εταιρίες fast fashion.

4. Θεωρεί τα γυναικεία ρούχα πολύ πιο ενδιαφέροντα από τα ανδρικά. Το 2011 ίδρυσε την εταιρία Kingdom & State και το 2016 την εταιρία Rachel Parcell Inc που αργότερα πουλήθηκε στη Nordstrom.

5. Αφού πούλησε τις εταιρίες του, υπέγραψε συμβόλαιο με το Netflix. Από το Φεβρουάριο του 2018, πρωταγωνιστεί στη σειρά “Queer Eye”.

6. Καθότι ήταν διστακτικός για αυτή του την απόφαση, ο σύζυγός του ήταν αυτός που τον έπεισε να λάβει μέρος.

7. Ο σύζυγός του είναι Rob France, παιδίατρος και αυτοδίδακτος εικονογράφος. Είναι παντρεμένοι πάνω από 10 χρόνια και ο Tan, έχει πάρει το όνομά του. Γνωρίστηκαν σε ένα dating app και όπως δηλώνουν, ταίριαξαν αμέσως. Αυτό που τους έφερε κοντά ήταν η θρησκεία αφού ο Rob κατάγεται από μία αυστηρή οικογένεια Μορμόνων.

Entertainment Weekly

8. Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Naturally Tan” στο οποίο μιλάει για την εμπειρία του ως ομοφυλόφιλος σε μία παραδοσιακή μουσουλμανική οικογένεια, και ως ένας από τους λίγους έγχρωμους στο Doncaster στην Αγγλία.

9. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δε θα ξαναγύριζε εξαιτίας του ρατσισμού που υπέστη. Σήμερα ζει στην πόλη Salt Lake City, στην Utah.

10. Από τον περασμένο Ιανουάριο, παρουσιάζει μαζί με την Alexa Chung την καινούργια σειρά του Netflix “Next in Fashion”.

featured photo: www.southwestmag.com
photo: Entertainment Weekly