Στη Σαουδική Αραβία έγινε πολύ συζήτηση τα προηγούμενα χρόνια για το δικαίωμα των γυναικών στην οδήγηση και για την παρουσία τους σε αγώνες ποδοσφαίρου. Πριν από 28 χρόνια 47 γυναίκες φυλακίστηκαν και τους αφαιρέθηκαν τα διαβατήρια επειδή οδήγησαν το Ριάντ. Εδώ και μερικές εβδομάδες τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο από εκείνη τη μέρα της επανάστασης των γυναικών οδηγών. Η Taleedah Tamer είναι η πρώτη γυναίκα supermodel από τη Σαουδική Αραβία.

Αυτή την εβδομάδα η 17χρονη Taleedah Tamer άνοιξε την πασαρέλα για το show του Antonio Grimaldi, στο Παρίσι. Το μοντέλο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τζέντα και η μαμά της είναι Ιταλίδα. Πρόσφατα εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Harper’s Bazaar Arabia και στη συνέντευξη της δήλωσε πως ”Όταν ήμουν μικρότερη δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι δεν βλέπω στα περιοδικά μόδας γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία αλλά στην πορεία, μεγαλώνοντας, σκέφτηκα ”Γιατί αυτές οι γυναίκες δεν είναι σαν εμένα; Γιατί γιατί να μην μπορώ και εγώ να κάνω modelling που θα σέβεται την κουλτούρα μου;”.

https://www.instagram.com/p/Bk3t4CQAOhc/?hl=en&taken-by=taleedah

Στην ίδια συνέντευξη εξηγεί πως φέτος τον χειμώνα θα βρεθεί στο Μιλάνο για να σπουδάσει και να συνεχίσει τις συνεργασίες της ως μοντέλο -“Στη Σαουδική Αραβία δεν είναι εύκολο να είσαι μοντέλο, είναι σχεδόν επικίνδυνο. Δεν μπορεί μία γυναίκα να δείξει αρκετό από το σώμα της ή να φοράει ό,τι θέλει.”

https://www.instagram.com/p/BkvpVDGAjxV/?hl=en&taken-by=taleedah https://www.instagram.com/p/BkCctTMA9Oh/?hl=en&taken-by=taleedah featured photo: Shakarasquare.com