Η σχέση με το κατοικίδιό σου αρχίζει από την ημερομηνία γέννησής σας. Σύμφωνα με την αστρολόγο Elizabeth Joyce και όσα δήλωσε στο Well and Good, οι αστρολογικές αρμονίες με τα κατοικίδια λειτουργούν όπως μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου θα είναι συμβατός με ένα ζώο που γεννήθηκε τοn μήνα του Ταύρου ή του Αιγόκερω. Από την άλλη, δε θα είναι συμβατός με ένα ζώο που ανήκει στο ζώδιο του Διδύμου και του Τοξότη.

Αν έχεις ήδη έναν χνουδωτό φίλο στο σπίτι, μπορείς να βρεις τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας που ταιριάζουν και έτσι θα κατανοήσεις καλύτερα τη συμπεριφορά του, αλλά και θα κάνεις την εκπαίδευσή του ευκολότερη.

Για παράδειγμα εάν ανήκεις στο ζώδιο της Παρθένου και το κουταβάκι σου είναι Δίδυμος τότε μπορείς με πειθαρχία να το εκπαιδεύσεις. Σύμφωνα με τη Joyce τα κατοικίδια ζώα που έχουν γεννηθεί μεταξύ 20 Απριλίου και 21 Μαΐου ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου και θεωρούνται από τα πιο εύκολα του ζωδιακού κύκλου. Ενώ οι Αιγόκεροι που γεννιούνται από 22 Δεκεμβρίου έως 19 Ιανουαρίου είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Ακόμη, Σκορπιοί που έχουν γεννηθεί από 23 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου δεν υποχωρούν σε μια αντιπαράθεση ενώ οι Καρκίνοι (21 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου) είναι ευαίσθητοι και ήρεμοι μέσα στο σπίτι. Τα κατοικίδια ζώα που ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου (20 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου) ίσως είναι απόμακρα κάποιες φορές. Τέλος, οι Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου) είναι από τα πιο συμπαθητικά κατοικίδια που θα μπορούσατε να έχετε.

Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να υιοθετήσεις ένα ζώο από κάποια φιλοζωική και δε γνωρίζεις την ημερομηνία γέννησης τότε θα πρέπει να αφήσεις το ένστικτό σου να σε οδηγήσει. Το να επιλέξεις με την καρδιά σου θα βγει σίγουρα σε καλό και η επιλογή σου θα σε συνδέσει ενεργά με το ζωάκι.

Το να εναρμονιστείς με τους ρυθμούς και τις ανάγκες του θα σε βοηθήσει να οικοδομήσεις ένα ισχυρό δεσμό με την πάροδο του χρόνου. Η Joyce τονίζει ότι η αστρολογία είναι ένα εργαλείο για την καλύτερη κατανόηση του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Η ράτσα του κατοικίδιού σου αλλά και η προσωπικότητά του είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να του δείξεις την αγάπη σου ανεξάρτητα από το αν ταιριάζετε αστρολογικά.

Διάβασε επίσης: 4 τρόποι να κάνει ένας ιδιοκτήτης σκύλου τη ζωή του πιο εύκολη

featured image: unsplash.com