Όταν φτάνει το τέλος Σεπτεμβρίου συμβαίνουν τα εξής για τους σινεφίλ: Νέες ταινίες, φεστιβάλ ταινιών και προβλέψεις για τα όσκαρ. Παρακάτω θα βρεις τις ταινίες για τις οποίες μιλούν ήδη οι κριτικοί και αργότερα και εσύ.

Manchester by the sea

manchester-by-the-sea

Η προσοχή στη ταινία έχει στραφεί ήδη απο τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια του Sundance Film Festival όπου και παρουσιάστηκε το δράμα. Μοιάζει ότι οι ρόλοι του Casey Affleck και της Michelle Williams έχουν κλειδώσει για τις κατηγορίες των ηθοποιών.

LaLa Land

la-la-land

Η Emma Stone ήδη έχει πάρει στο σπίτι το βραβείο Volpi Cup καλύτερης ηθοποιού στο φεστιβάλ Bενετίας. Για τον Ryan τι να πείς;

διάβασε τι έχουμε γράψει για το LaLa Land

Arrival

telluride

Το sci-fi δράμα του Denis Villeneuve έκανε θραύση στο φεστιβάλ ταινιών του Κολοράντο, της Βενετίας και του Τορόντο. Όλοι εύχονται για ένα βραβείο στην Amy Adams και μένουν ήσυχοι γιατί θα έχει την ευκαιρία της με το Nocturnal Animals.

Nocturnal Animals

nocturnal-animals

H δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του Tom Ford. Η Adams συνεχίζει να κρατάει την ευκαιρία της για προτεινόμενη γυναικείου ρόλου όσο ο Jake Gyllenhaal ελπίζει να τραβήξει τη προσοχή με τον συμπρωταγωνιστικό ρόλο.

διάβασε τι έχουμε γράψει για το Nocturnal Animals

The birth of a Nation

the-birth-of-a-nation

H ταινία του Nate Parker έχει επισκιαστεί από τις αντιπαραθέσεις για την προσωπική του ζωή μετά το ιστορικό δράμα για την εξέγερση του σκλάβου Νat Turner αλλά αυτό δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι μας αρέσει να τον δούμε προτεινόμενο για όσκαρ. Η ταινία εντυπωσιάζει σε επίπεδο φωτογραφίας και θα είναι μια καλή ευκαιρία για να μη δούμε και φέτος το #oscarssowhite.

Hacksaw Ridge

mv5bmjq1njm3mtuxnv5bml5banbnxkftztgwmdc5mty5ote-_v1_sy1000_cr006471000_al_

Οι πολεμικές ταινίες είναι δόλωμα για τα βραβεία ειδικά όταν πρόκειται για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Mel Gibson και παρά τα σκάνδαλα του παρελθόντος εδώ υπάρχει μια καλή ευκαιρία για ένα βραβείο.

Loving 

loving

Ιστορικό ειδύλλιο που έχει ήδη τα αστέρια του από τις Κάννες. Οι Ruth Negga και Joel Edgerton υποδύονται το ζευγάρι που στην αληθινή ζωή άλλαξε τους νόμους για τους διαφυλετικούς γάμους.

Sully

sully

Ο τέλειος συνδιασμός: Tom Hanks και ο Clint Eastwood στη σκηνοθεσία. Η ταινία έγινε φαβορί πριν καν κυκλοφορήσει.

Bleed for This

bleed-for-this

Η αληθινή ιστορία της ζωής του boxer Vinny Pazienza με τον Miles Teller να είναι σχεδόν αγνώριστος ίσως τον οδηγήσει στην υποψηφιότητα ανδρικού ρόλου.

Jackie

mv5bmtywnjq5nzywof5bml5banbnxkftztgwmdyxmta1nze-_v1_

Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός Natalie Portman ίσως να έχει την ευκαιρία της ξανά ως Jackie Kennedy. Στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας βραβεύτηκε για καλύτερο σενάριο.