Σου αρέσουν τα πιο ανεξάρτητα κατοικίδια και όχι αυτά που είναι προσκολλημένα πάνω σου; Τότε ίσως το κατοικίδιο που σου ταιριάζει είναι μια γάτα. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, οι άνθρωποι με γάτες τείνουν να είναι πιο δημιουργικοί σε σύγκριση με τους γονείς σκύλων.

Σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο και ο αστρολογικός χάρτης σου αφού το ζώδιό σου μπορεί να σου δείξει αν έχεις μια μεγαλύτερη αδυναμία στις γάτες ή στα σκυλάκια.

Μήπως λοιπόν ανήκεις και εσύ στα ζώδια που -ακόμα και εάν δεν μεγαλώνουν μια- λατρεύουν τις γάτες;

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Όπως και οι ίδιες οι γάτες, ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον πλανήτη Κρόνο. (Ναι και όμως, όλα τα ζώα έχουν έναν κυρίαρχο πλανήτη!). Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των ορίων και των ευθυνών. Και αν το σκεφτείς καλύτερα, δεν μας ανταμείβουν οι γάτες που αναγνωρίζουμε τα όριά τους; Ο Αιγόκερως συνδέεται με την πιο γήινη πλευρά του Κρόνου – τις μακροχρόνιες σχέσεις που χτίζουμε για να περιορίσουμε το χάος της ζωής μας. Οι γάτες δεν εγκαταλείπουν εύκολα τη θαλπωρή τους και συνήθως πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας πριν μας αγαπήσουν.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που έχει αναμφισβήτητα την πιο γατίσια προσωπικότητα. Επίσης, υπό την κυριαρχία του Κρόνου, ο Υδροχόος μπορεί να είναι απόμακρος, εκκεντρικός και να έχει τη φήμη ότι δεν δίνει στοργή στους άλλους. Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύει την πιο κοινωνική πλευρά του Κρόνου. Είναι ένας ελεύθερος στοχαστής που συχνά γοητεύει τους γούνινους φίλους του μέσα από ανόητα παιχνίδια ή ειλικρινή συζήτηση. Ο Υδροχόος εκτιμά ότι οι γάτες γνωρίζουν ότι η αγάπη απαιτεί διαφορετικότητα και χώρο. Ο χώρος είναι το κλειδί!

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε για ανθρώπους με γάτες χωρίς να συμπεριλάβουμε το κορυφαίο αιλουροειδές του ζωδιακού κύκλου, τον Λέων! Ο Λέων κυβερνάται από τον ήλιο – τη μεγάλη, καυτή πύρινη μπάλα που είναι το κέντρο της ανθρώπινης ύπαρξής μας. Οι γάτες, από την άλλη πλευρά, κυβερνώνται από τον Κρόνο – τον πιο απομακρυσμένο πλανήτη από τη Γη. Το ένα λάμπει επεκτατικά ενώ το άλλο είναι κρύο και απόμακρο. Με άλλα λόγια, οι γάτες διατηρούν των Λέων ταπεινό, προσγειώνοντάς τον στην οικιακή του ζωή. Η αγάπη μεταξύ τους είναι μια πραγματική αγάπη!

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ο Ιχθύς θεωρείται συχνά ως το πιο ψυχρό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Οπότε φυσικά προτιμάει τα κατοικίδια που είναι πιο ανεξάρτητα. Ο Ιχθύς, όπως και οι γάτες, νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια για την προσωπική του φροντίδα και ξοδεύει πολύ χρόνο (και χρήμα) στη φροντίδα του εαυτού του. Ένας Ιχθύς λατρεύει τις γάτες, όπως ακριβώς τις λάτρευαν και οι Αιγύπτιοι!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα τέσσερα ζώδια που θεωρούνται εξαιρετικά αδιάκριτα