Είναι πολύ γνωστό ότι η συναισθηματική μας κατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον μας. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά από τη δύσκολη χρονιά που είχαμε, έχουμε την επιθυμία να ξαναβρούμε την ηρεμία μας. Κατά συνέπεια, οι σχεδιαστές και οι color experts προβλέπουν την επιστροφή σε ζεστές, ουδέτερες παλέτες. Αγκαλιάζοντας έτσι τις γκρι και μπεζ αποχρώσεις, καθώς και απαλές και υπόλευκες αποχρώσεις.

Ακολουθούν μερικές από τις αποχρώσεις που σίγουρα θα βλέπεις παντού γύρω σου το 2021.

Απαλά χρώματα

Αυτά είναι τα χρώματα που θα βλέπεις παντού φέτος
elledecor.com/Benjamin Moore

Η Sharon Graubard, ιδρύτρια και creative director της MintModa, μιας υπηρεσίας πρόβλεψης τάσεων, πιστεύει ότι ο σχεδιασμός του σπιτιού αφορά πλέον την άνεση και λιγότερο την τελειότητα. «Η διαμονή στο σπίτι μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε πώς αλλάζει το φως μέσα στην ημέρα», λέει. “Τα χρώματα βαφής τείνουν να κυμαίνονται και αποχρώσεις όπως το Aegean Teal, ένα ελαφρώς γκρίζο-μπλε χρώμα που είναι το Χρώμα της Χρονιάς του 2021 της εταιρείας Benjamin Moore, μπορεί να φαίνεται απαλό και ήρεμο”.

Κλασικά ουδέτερα χρώματα

Αυτά είναι τα χρώματα που θα βλέπεις παντού φέτος
elledecor.com

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων της ELLE Decor A-List, Juan Montoya, αγαπά τα κλασικά ουδέτερα χρώματα όπως το Matchstick. Προτιμά επίσης τις πολύ σικ πράσινες αποχρώσεις, όπως το Verdigris Green και το Sap Green.

Ουδέτερα χρώματα συνδυασμένα με τα πιο φωτεινά

Αυτά είναι τα χρώματα που θα βλέπεις παντού φέτος
redbookmag.com/PANTONE

Η Leatrice Eiseman, διευθύντρια του Eiseman Center for Color Information & Training, αναγνωρίζει την τάση προς τα ουδέτερα χρώματα σε συνδυασμό με κάτι φωτεινό, όπως το Pantone’s 2021 Colors of the Year — Illuminating, σε αντιπαραβολή με το Ultimate Gray. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει γκρι στα σαλόνια τις τελευταίες σεζόν που ήρθε η ώρα για μερικά mood boosters χρώματα που τονίζονται όμορφα ενάντια στην πιο ήρεμη απόχρωση», λέει.

Πιο μουντά ουδέτερα χρώματα

Αυτά είναι τα χρώματα που θα βλέπεις παντού φέτος
elledecor.com/Brittany Ambridge

”Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι τάση, αλλά προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο”, λέει η σχεδιάστρια  Bella Mancini, η οποία κλίνει προς το πιο moody σαλόνι που δημιουργεί το Old White και το Clunch της Farrow & Ball.

featured photo: elledecor.com/Pascal Chevallier