Τα βασικά λάθη που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Πολλές φορές στην ανάγκη μας να δείξουμε νεότερες, πιο φρέσκιες και λαμπερές, επενδύουμε σε ακριβές κρέμες και ορούς προσώπου, χωρίς πάντα να έχουμε τα αποτελέσματα που περιμένουμε.

Συνήθως βέβαια η λύση είναι πολύ πιο απλή από όσο φανταζόμαστε. Μερικά από τα βασικά λάθη που μπορούν να μας προσθέσουν χρόνια είναι τα εξής:

  • Βαριά βάση: Στην περίπτωση αυτή ο χρυσός κανόνας είναι το less is more. Ειδικότερα το μυστικό είναι η εφαρμογή του προϊόντος σε λεπτές στρώσεις και ανάλογα με την κάλυψη που επιθυμούμε να προσθέτουμε λίγο την φορά.
  • Υπερβολικά έντονα φρύδια: Η αλήθεια είναι ότι τα έντονα, πυκνά, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι στοιχεία νεανικής εμφάνισης. Παρόλα αυτά, αν το παρακάνουμε το αποτέλεσμα θα καταλήξει άγριο και σκοτεινό, προσθέτοντας χρόνια στην εμφάνισή μας.
  • Μολύβι ματιών σε όλη σε όλο το μάτι: Παρόλο που το μολύβι ματιών είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε προκειμένου να τονίσουμε τα μάτια, εάν το εφαρμόσουμε σε όλο το μήκος, τόσο του πάνω όσο και του κάτω βλεφάρου, το αποτέλεσμα θα είναι τα μάτια μας να φαίνονται μικρά και κουρασμένα. Η λύση είναι να τοποθετείται από τη μέση του βλεφάρου και προς την εξωτερική γωνία.
  • Βιαστικός καθαρισμός προσώπου κάθε βράδυ: Οι εξαντλητικοί ρυθμοί μέσα στη μέρα μας αναγκάζουν, γυρνώντας σπίτι το βράδυ, είτε να κάνουμε ένα ελλιπή καθαρισμό πριν κοιμηθούμε είτε και καθόλου. Οι ρύποι και το μακιγιάζ που συσσωρεύονται στους πόρους μας επιβαρύνουν πολύ την επιδερμίδα μας, κάνοντας την θαμπή και άτονη.
  • Έλλειψη ύπνου: Το βασικότερο tip, που δυστυχώς πολλές αμελούμε, είναι η τήρηση ενός επαρκούς ωραρίου ύπνου που θα μας δείξει αυτόματα νεότερες και πιο φρέσκιες. Δεν είναι τυχαίο που πολλές από τις ωραιότερες γυναίκες στο Hollywood επικαλούνται τον ύπνο ως το πιο σημαντικό beauty tip τους.