Τα θερινά δεν φτιάχτηκαν εξαιτίας του καλοκαιριού, αλλά το καλοκαίρι φτιάχτηκε για τα θερινά. Εκεί φτάνει η αγάπη μου για τους θερινούς κινηματογράφους που θα μπορούσα να στερηθώ θάλασσα, ήλιο και μπρατσάκια, μένοντας κλεισμένη όλη μέρα στο διαμέρισμα με air condition, μόνο και μόνο για να περνώ τις βραδιές μου σε οθόνες ανάμεσα από πολυκατοικίες. Η ελευθερία του θερινού συγκριτικά με τον χειμερινό κινηματογράφο είναι απ’τα στοιχεία που το ξεχωρίζουν και το αναδεικνύουν στη πιο ελκυστική πρόταση για να ξεφύγεις από τη κάψα του καλοκαιριού. Η Θεσσαλονίκη έχει και αυτή τις δικές της κινηματογραφικές οάσεις. Εδώ θα διαβάσεις για αυτά της Αθήνας

ΣΙΝΕ ΝΑΤΑΛΙ

ναταλι (Custom)

Για τον Γαβριήλ Ράππο ιδρυτή του «Ναταλί» ο κινηματογράφος είναι προσωπική υπόθεση αφού είναι ιδιοκτήτης τόσο των –ποιοτικών- χειμερινών κινηματογράφων «Βακούρα» και «Μακεδονικόν», αλλά και του θερινού «Απόλλων», το οποίο διαχειρίζεται η κόρη του. Το «Ναταλί» βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου 3 και σύμφωνα με τη μαμά μου σερβίρει τα καλύτερα hot dogs (δεν έχεις φάει του «Σινέ Άλεξ» της απαντάω συνέχεια –καβγάς του φαγητού). Εδώ θα δεις ότι θα έβλεπες στα πολυσινεμά, χωρίς να λείπουν όμως και πιο εκλεκτές προβολές. Μετά το Woody Allen, τι καλύτερο από μια βόλτα στη παραλία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο σινεμά. 

ΣΙΝΕ ΑΠΟΛΛΩΝ

apollwn

Το αδελφάκι του «Ναταλί», βρίσκεται ίσια πάνω στην οδό Σαρανταπόρου 4. Κρυμμένο μέσα στο στενό δίνει μια άλλη όψη στη γειτονιά, ιδανικό για σύντομες βραδινές αποδράσεις. Συνδύασε τη ταινία σου με ένα after ποτό στο «Δέντρο στο Bar» ή προτίμησε τα μοχίτο του «Απόλλων» που φημίζονται για τη γεύση και τη τιμή τους.

ΣΙΝΕ ΑΛΕΞ

alex

Στην οδό Ολύμπου 106 (με Ιασωνίδου), την αστικοποίηση της πόλης σπάει το «Άλεξ» της οικογένειας Σιδέρη. Με παρουσία από το 1968, το παλιότερο πλέον, προσφέρει φρέσκιες προβολές, αλλά και φιλμ από παλιότερες εποχές, ενώ συχνά παίζουν αξιόλογα θρίλερ που δεν τα βρίσκεις σε άλλα σινεμά. «Φονιάδες των χοντρών διαιτολόγοι» λέει η ποδιά του υπαλλήλου στη καντίνα στο νέο τους τρέιλερ και δεν υπάρχει καλύτερη προτροπή για να δοκιμάσεις τα hot dogs τους μαζί με μια  παγωμένη βαρελίσια μπύρα. Προσοχή μη σας αποσπάσουν το μάτι οι πολυκατοικίες που περικλείουν το σινεμά και αντί να παρακολουθείτε τη ταινία, απορροφηθείτε από κανένα φοιτητή στον πέμπτο που φαίνεται να διαβάζει.

ΣΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΣ (Custom)

Θερινός κινηματογράφος στη Λεωφόρου Στρατού δίπλα στο Βελλίδειο. Που; Κάτω από τον πύργο του ΟΤΕ. Τέτοια θέα έχεις όταν αποφασίζεις να βρεθείς στο «Ελληνίς». Ο ιδιοκτήτης κλείνει το χειμωνιάτικο «Κολλοσαίον» και μεταφέρεται στο καλοκαιρινό του αδελφάκι.

ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα Ανατολικά δε μένουν παραπονεμένοι, γιατί έχουν το «Αύρα» της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς (ΔΕΤΕΚ) Α.Ε. ΟΤΑ, στη πλαζ Αρετσούς. Αν δεν φυσάει εδώ, τότε σημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη όντως καίγεται αφού το σινεμά είναι κυριολεκτικά πάνω στην αμμουδιά και το σκηνικό είναι ειδυλλιακό. Είναι ιδανικό και για οικογενειακές προβολές γιατί στο πρόγραμμα του βρίσκονται ταινίες κινουμένων σχεδίων.

ΣΙΝΕ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

panorama (Custom)

Για τους φίλους στο Πανόραμα που βαριούνται να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης η λύση βρίσκεται στο 1ο χλμ της οδού Θέρμης-Πανοράματος δίπλα στο Δημαρχείο και λέγεται «Σινέ Πανόραμα» που από το 2011 ανήκει στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. 

ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ & ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

neapoli (Custom)

Η Δυτική Θεσσαλονίκη δίνει το παρόν με δυο θερινά σινεμά το «Σινέ Άλσος», περιοχή Δενδροφυτεία, και το «Σινέ Παράδεισος», περιοχή Στρεμπενιώτη. Στις Συκιές και τη Νεάπολη αντίστοιχα στεγάζονται μέσα στο πράσινο οι δυτικές καλοκαιρινές λύσεις δροσιάς.