Είναι ένα συνηθισμένο βράδυ Παρασκευής σε ένα μπαρ του κέντρου πίνοντας cocktail με ρούμι παρέα με έναν φίλο από εκείνους που μπορείς να συζητάς μέχρι το ξημέρωμα. Μοιράζομαι μαζί του κάποια σχέδια όνειρα για το μέλλον και του εκμυστηρεύομαι πως τώρα που ωριμάζω νιώθω έτοιμη να απολαύσω τα ταξίδια παλιά ίσως απλά να πήγαινα γιατί πάνε όλοι και τότε και εκείνος μονολογεί «Η αλήθεια είναι πως ταξίδευα καλύτερα πριν τα social media.» Πόσο μπορείς να ταυτιστείς με αυτή τη φράση;

Tα social media έχουν όχι κατακλείσει τη ζωή μας έχουν γίνει η ζωή μας για πολλούς, αλλά η μέρα έχει μόνο 24 ώρες και η τεχνολογία δεν θα μπορέσει ποτέ να το αλλάξει. Οι περισσότεροι λοιπόν από εμάς κανονίζουν ολιγοήμερες διακοπές σε προορισμούς που δεν έχουν ξαναδεί έχοντας φτιάξει ένα σαφές πρόγραμμα για να απολαύσουν όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται. Πόσο χρόνο σου παίρνει μια ιστορία στο Instagram λίγο θα μου πεις μπορεί και δευτερόλεπτα, πόσο μια λεζάντα εκεί επειδή θέλει και λίγη έμπνευση ποικίλει ο χρόνος αλλά δεν θα υπολογίσω πολύ 2 λεπτά και θα μετρήσεις και θα πεις τόσο λίγο τι πειράζει; Πειράζει γιατί δεν είναι ο χρόνος είναι η προτεραιότητα το θέμα, γιατί πηγαίνεις διακοπές για να ξεφύγεις για να γνωρίσεις κάτι νέο, και ναι όταν οι διακοπές σου χωράνε σε τρία, τέσσερα μπορεί και επτά εικοσιτετράωρα πειράζει να μην τους αφιερώνεις όλο σου το χρόνο, πειράζει να τις σαμποτάρεις μόνος.

Δώσε στο εαυτό σου το χρόνο να εκτιμήσει τη θέα. Δες την καθαρά έστω για λίγα λεπτά. Άδειασε το μυαλό σου και μετά αφιέρωσε χρόνο στις φωτογραφίες. Ναι είναι όμορφο να έχεις αποτυπώσει τις στιγμές σου αλλά ένας φακός και μια οθόνη δεν θα χωρέσουν ποτέ ούτε το αίσθημα της ελευθερίας, της ξεγνοιασιάς και της περιπέτειας εσύ μπορείς μην το ξεχνάς. Είναι μια πρόκληση και για μένα την ίδια να παραμερίσω το κινητό και να αφήσω ότι με περιβάλει να με μαγέψει, να ξαναγίνει προσωπικό. Πριν προσπαθείς να δείξεις σε όλους ότι περνάς καλά φρόντισε να περνάς καλά και αν όντως περνάς εκμεταλλεύσου το όσο μπορείς.

Mη μοιράζεις την προσοχή σου, οι καιροί είναι δύσκολοι και το ότι ταξιδεύεις είναι υπέροχο και αξίζει να το μοιραστείς με όσους είναι εκεί μαζί σου. Άλλωστε υπάρχει λόγος που δημιουργήθηκαν τα throwbacks.