Εσύ και ο φίλος σου αποφασίζετε να κάνετε ένα μεγάλο βήμα και να υιοθετήσετε μαζί ένα κατοικίδιο. Αυτή είναι μια κίνηση που θα σας δέσει, θα δυναμώσει τη σχέση σας και θα σας προετοιμάσει για ενδεχόμενα μεγαλύτερα βήματα στο μέλλον. Υπάρχουν, όμως, και προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από αυτή τη γλυκιά κίνηση, που θα επηρεάσουν τη σχέση σας.

Μπορεί να δημιουργηθεί θέμα ορίων

Μια έρευνα του 2015 έδειξε πως από τους 1000 ανθρώπους που συμμετείχαν, το 70% άφηναν τον σκύλο τους να κοιμάται μαζί τους στο κρεβάτι. Αυτό μας αφήνει με ένα 30% που δεν το κάνουν αυτό. Αν λοιπόν και εσύ έχεις ανάγκη να κοιμάσαι με τον σκύλο σου, ενώ ο σύντροφός σου είναι αντίθετος σε αυτό, θα δημιουργηθούν τριβές και θέματα ορίων.

Αν με τον ερχομό του κουταβιού στο σπίτι έχετε τέτοια θέματα, αντιμετωπίστε την κατάσταση σαν πρόκληση, ώστε να καταλάβετε αν μπορείτε να κατευνάσετε τις εντάσεις. Επιπλέον, και ως ένα τεστ στη διάθεση και την ικανότητα να βρίσκετε τη χρυσή τομή στις διαφωνίες σας.

Αν βάλεις το κατοικίδιο πάνω από τον σύντροφό σου, θα προκαλέσεις ζήλια

Έχει αποδειχθεί πως πολλές γυναίκες προτιμούν να περνούν χρόνο με το κατοικίδιό τους, παρά με τον σύντροφό τους. Αν και στη δική σου περίπτωση, ο σκύλος ή γάτα σου χαίρει μεγαλύτερης εύνοιας στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι πως η σχέση σου θα ζηλέψει. Ο τρόπος να το λύσεις αυτός είναι η επικοινωνία και η βαθιά κατανόηση.

Δε μπορείς να είσαι όσο αυθόρμητη ήσουν

Τα αυθόρμητα ραντεβού και οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, σταματούν όταν μπαίνει στο σπίτι ένα κατοικίδιο. Από την άλλη πλευρά όμως μπορεί να αποτελέσει και ευκαιρία για επικοινωνία και προγραμματισμό μέσα στη σχέση σας. Αφού το κατοικίδιο αυτό είναι μια ευθύνη που μοιράζεστε, σαν ομάδα πια.

Οικονομικές διαφωνίες

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που ξοδεύει αρκετά έξτρα λεφτά για την περιποίηση ενός κατοικίδιου. Αυτό δεν είναι κατακριτέο φυσικά, αν γίνεται εντός φυσιολογικών (γεμάτων αγάπη) ορίων. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες με το άλλο μισό, μιας και είναι πιθανό να βρίσκει τα έξοδα υπερβολικά και μη διαχειρίσιμα. Όταν έχετε ένα pet υπό την ευθύνη σας, είναι σημαντικό να συμφωνείτε σε ό,τι έχει να κάνει με το budget.

Ένα κατοικίδιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή

Η ευθύνη ενός κατοικίδιου μπορεί να μοιάζει με εκείνη της απόκτησης παιδιών σε κάποια πράγματα. Ευθύνες, χρήματα, εκπαίδευση, πρόγραμμα, ωράρια. Όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν ένα πρόβλημα στη σεξουαλική ζωής σας, μιας και στην αρχή δεν θα έχετε χρόνο για εσάς. Επίσης, και το κατοικίδιο μπορεί να σας διακόπτει κατά τη διάρκεια των προσωπικών σας στιγμών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρίσκετε λύσεις, οπλισμένοι με υπομονή. Ξεκινήστε από το να το εκπαιδεύσετε να μένει στο κρεβάτι του όταν θέλετε να γίνετε πιο τρυφεροί ο ένας με τον άλλο.

Τα κατοικίδια κάνουν complicated τους χωρισμούς

Τα κατοικίδια κάνουν πιο δύσκολους τους χωρισμούς. Σκέψου πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χωρίσει, δεν θέλουν καμία επαφή ο ένας με τον άλλο, κι όμως περνάνε χρόνο μαζί για χάρη του σκύλου ή της γάτας τους. Αυτό εκ των πραγμάτων, κάνει την ανάρρωση από τον χωρισμό ακόμα πιο δύσκολη. Το tip είναι να θέσετε τα όριά σας από την αρχή, για να μη χρειαστεί να έχετε προβλήματα μετά τον χωρισμό.

Featured image: bustle.com