Τα πιο συχνα λαθη στην διακοσμηση του σπιτιου

Όλοι μας θέλουμε έναν χώρο όμορφο και λειτουργικό. Μερικές φορές, όμως, από τον υπερβάλλοντα ζήλο μας ξεχνάμε βασικά πράγματα και κάνουμε μεγαλύτερα ή μικρότερα λάθη. Ιδού η λίστα με τα πιο συχνά λάθη, που θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε καλύτερα για την διακόσμηση του σπιτιού σας!

Έλλειψη ποικιλίας

mistakes1

Με τον φόβο μην κάνουμε λάθος, τείνουμε να χρησιμοποιούμε ένα χρώμα και ελάχιστες υφές στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Αν είστε λάτρεις του λευκού, σκεφτείτε να «σπάσετε» την μονοτονία επιλέγοντας χρωματιστά ράφια για το σαλόνι ή το γραφείο σας. Αν, πάλι, ο καναπές σας είναι φτιαγμένος από λινό ύφασμα, προτιμήστε διαφορετικά υφάσματα για τα μαξιλάρια ή τις κουρτίνες σας, προκειμένου να αποφύγετε την βαρετή ομοιογένεια.

Συλλογές

mistakes2

Είναι απολύτως φυσιολογικό να μας αρέσει κάτι πολύ και να ξεκινήσουμε μια ή και περισσότερες συλλογές, όπως από παλιά βινύλια, από βιβλία κλπ. Αλλά το να έχουμε μέρη της συλλογής σκορπισμένα σε όλο το σαλόνι δεν είναι καθόλου φυσιλογικό. Αν, λοιπόν, είστε συλλέκτες, συγκεντρώστε την συλλογή σας και τοποθετήστε την με τάξη σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

Το ύψος που έχουν κρεμαστεί οι πίνακες

mistakes3

Τα έργα τέχνης δίνουν ιδιαίτερο στυλ σε έναν χώρο. Αλλά, σύμφωνα με τους διακοσμητές, ορισμένες φορές τα κρεμάμε πολύ ψηλά. Κρεμάστε τους πίνακες και τα κάδρα σας περίπου ενάμησι μέτρο από το πάτωμα, ώστε να είναι εύκολα ορατά από όσους κάθονται και από άτομα μετρίου αναστήματος.

Το ύψος που έχουν κρεμαστεί οι κουρτίνες

mistakes4

Το να κρεμάμε τις κουρτίνες χαμηλά μπορεί να στερήσει το φυσικό φως από το σπίτι μας. Πρέπει, λοιπόν, να κρεμάμε τις κουρτίνες λίγο πιο χαμηλά από την οροφή, προκειμένου να δημιούργησουμε την αίσθηση του ύψους και του μεγάλου χώρου στο σπίτι μας.

«Φτωχός» φωτισμός

mistakes5

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να τοποθετούμε ένα φωτιστικό στο κέντρο της οροφής. Οι ειδικοί επιμένουν στο να χρησιμοποιούμε περισσότερες πηγές φωτισμού, όπως κρυφό φωτισμό, spots στο ταβάνι και τους τοίχους και επιταπέζια ή επιδαπέδια φωτιστικά. Επιπλέον, συνιστούν να επιλέγουμε διακόπτες, που μπορούν να ελεγχούν τις «σκάλες» του φωτισμού (dimmers).

Τα κολλημένα στον τοίχο έπιπλα

mistakes6

Οι διακοσμητές υποστηρίζουν ότι αυτό είναι ένα λάθος, που βλέπουν συχνά. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε απόσταση μισού μέτρου ανάμεσα στους τοίχους και τα έπιπλα μας. Επίσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε «ζεστές» γωνιές τοποθετώντας τον καναπέ και το τραπεζάκι του κοντά στο τζάκι ή «σετάροντας» την πολυθρόνα με ένα φωτιστικό δαπέδου, που θα κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο φιλόξενος.

Σαν κατάστημα επίπλων

mistakes7

Συχνά πριν ξεκινήσουμε την διακόσμηση του σπιτιού μας ξεφυλλίζουμε περιοδικά, διβάζουμε άρθρα στο διαδίκτυο και συμβουλευόμαστε τους ανθρώπους στα καταστήματα επίπλων. Και όλα αυτά είναι πολύ σωστά, αλλά όταν γίνονται στο σωστό βαθμό. Αν δεν γίνουν στο σωστό βαθμό, καταλήγουμε να έχουμε ένα σπίτι που μοιάζει με έκθεση επίπλων, χωρίς χαρακτήρα και φυσικά χωρίς την αντανάκλαση των προσωπικών μας προτιμήσεων. Αν συνειδητοποιήσετε κάτι τέτοιο, σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας δίνει έμπνευση, το προσωπικό σας γούστο (αγαπημένα χρώματα κλπ.) και φυσικά τις δικές σας ανάγκες (χρηστικά για σας έπιπλα και υφάσματα κλπ.), και δημιουργήστε ένα χώρο στον οποίο θα ζείτε εσείς και όχι κάποιοι άλλοι.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.