Στην διακόσμηση υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Υπάρχουν όμως κάποια λάθη που κάνουν συχνά ακόμα και οι διαβασμένοι διακοσμητές.

Modern Couch-resized-600

Τα έπιπλα που είναι μεν όμορφα αλλά άβολα είναι πολλές φορές μια επιλογή που μετανιώνουμε, ειδικά όταν τα έπιπλα αυτά είναι εκείνα στα οποία αναπαυόμαστε ή περνάμε πολύ χρόνο μέσα στη μέρα. Τα κρεβάτια, οι καναπέδες, τα γραφεία και οι καρέκλες τραπεζαρίας ναι μεν γοητεύουν το μάτι, όμως πρωταρχικός τους ρόλος είναι να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και «σαν στο σπίτι μας».

trendy

Τα trendy κομμάτια που δεν ταιριάζουν με το υπόλοιπο ύφος τους σπιτιού, ανήκουν κι αυτά στη λίστα με τις αγορές που μετανιώνουμε συχνά. Τα είδαμε στη βιτρίνα ή στο περιοδικό, μας άρεσαν και τα αγοράσαμε χωρίς να υπολογίσουμε τι στυλ θέλουμε να αποπνέει ο χώρος μας. Αν είναι απλά διακοσμητικά δεν χάθηκε ο κόσμος, γιατί εύκολα μπορεί κανείς να αντικαταστήσει. Όμως, εάν δεν φτάνουν τα λεφτά για ανακαινίσεις ανά δεκαετία, καλύτερα τα μεγάλα έπιπλα να είναι κλασσικά και διαχρονικά, γιατί τα trends αλλάζουν συνεχώς.

big tv

Το ίδιο ισχύει και για τις ακριβές αγορές που δεν εξυπηρετούν την καθημερινότητά μας. Ένα μεγάλο τραπέζι για 10-15 άτομα φαντάζει ιδανικό για μια μεγάλη οικογένεια ή για κάποιον που διοργανώνει συχνά dinner parties. Αν όμως ζεις μόνος και δεν διοργανώνεις ποτέ δείπνα στο σπίτι, μια τέτοια αγορά θα αδειάσει την τσέπη σου, χωρίς όμως να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας σε σπίτια που κανείς δεν παρακολουθεί τηλεόραση, αλλά προτιμά άλλα μέσα για ενημέρωση και ψυχαγωγία.