Έχεις ακούσει ποτέ μία άποψη πως για να κερδίσεις κάποιον πρέπει να φερθείς σκληρά; Ότι όσο πιο πολύ αγνοείς κάποιον τόσο πιο έντονα σε θέλει; Αυτή η ”σοφία” βασίζεται ίσως στην πολύ παλιά υπόθεση ότι οι γυναίκες γοητεύονται από άνδρες που ενεργούν σαν να μην νοιάζονται για αυτές. Ή σαν να μην νοιάζονται για τη σχέση τους.

Μην ξεχνάμε και την ίδιας λογική αβάσιμη σοφία ”οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα”. Με αυτά τα παιχνίδια δύναμης μεγαλώνουν γενιές ανθρώπων εδώ και πολλά χρόνια. Αυτές οι απόψεις λοιπόν αδιαμφησβήτητα είναι τελείως λάθος.

Γιατί μπορεί ο άλλος να κάνει την εύκολη υπόθεση ότι δεν θέλεις κάτι μακροπρόθεσμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να σπαταλήσουν τον χρόνο τους με κάποιον που δεν είναι ποτέ ειλικρινής για τα συναισθήματα ή τις προθέσεις του. Εάν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον άλλον έστω και στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, γιατί να θελήσεις να επενδύσεις σε αυτήν; Κανένας δεν μεγαλώνει με το όνειρο να βρει έναν σύντροφο που να είναι μια ζέστη και μια κρύο. Σε αντίθεση με όσα μπορεί να σου έχουν πει, οι περισσότεροι θέλουν έναν πραγματικά αξιόπιστο άνθρωπο κοντά τους.

Γιατί μπορεί να μην έχεις ξανά την ευκαιρία να πλησιάσεις τον άλλον

Κάθε σχέση έχει σκαμπανεβάσματα και κανείς μας δεν είναι τέλειος. Ξέρουμε ότι μερικές φορές πρέπει να γίνουν κάποιες άβολες συζητήσεις για να προχωρήσει μια σχέση. Ωστόσο, εάν απομακρυνθείς από τον άλλον, θα μάθει ότι δεν μπορείς να συζητήσεις για τα προβλήματα σας, πόσο μάλλον να τα λύσεις. Για αυτό το να αγνοείς τον σύντροφό σου είναι ένα τόσο σοβαρό, συχνά ασυγχώρητο, λάθος. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δύσκολα μένουν με κάποιον που δεν μπορεί να συζητήσει και να αντιμετωπίσει τις συνήθεις δυσκολίες των σχέσεων.

Γιατί ενδεχομένως να δώσεις τον χώρο που χρειάζεται για να μπει κάποιος άλλος

Ας υποθέσουμε ότι αποφάσισες να απομακρυνθείς από ένα άτομο που σε ενδιαφέρει για μερικές μέρες, με την ελπίδα ότι θα σε ποθήσει πιο έντονα. Ναι, μπορεί να περάσει μία ή δύο ώρες προσπαθώντας να καταλάβει τι έκανε λάθος. Μετά όμως θα προχωρήσει με την ημέρα του. Θα σκεφτεί ότι γιατί πρέπει να σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να καταλάβει γιατί συμπεριφέρεσαι σαν παιδί; Ο χρόνος που θα περάσει ο άλλος μόνος του ή με τους φίλους του θα του υπενθυμίσει κάτι. Ότι είναι καλύτερο να απολαμβάνει τον χρόνο του μόνος του παρά με ένα άνθρωπο που είναι γρίφος. Στο χειρότερο σενάριο για εσένα, ίσως σε αυτόν τον χρόνο βρεθεί κάποιος με περισσότερη ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση για να γεμίσει τον κενό χώρο σου. Προσπάθησε όσο μπορείς να είσαι ειλικρινής με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Ειδικά εάν μιλάμε για έναν άνθρωπο που θες να είστε μαζί και ως ζευγάρι. Τα παιχνίδια δύναμης και τις τακτικές ας τις αφήσεις καλύτερα για τους αρχηγούς κρατών. Στις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις δεν χωράνε τακτικές. Αργά η γρήγορα εσύ θα χάσεις.
featured photo: unsplash.com/@antomalani