Τα #not μιας υγιους σχεσης

Στο μετρό, στις εξόδους, στα μικρά τραπεζάκια των διάφορων cafe φίλες και φίλοι αναλύουν, αναλύουν και ξανά αναλύουν την σχέση τους, τι μου είπε τι του είπα, γιατί το ένα και γιατί το άλλο. Κάπου, κάτι πάει στραβά. Συγκέντρωσα λοιπόν μερικά #not μιας υγιούς σχέσης με την ελπίδα ότι θα βρεις μερικά που σε εκφράζουν και την επόμενη φορά θα το ξανασκεφτείς πριν πέσεις στην ίδια παγίδα.

Ζήλια. Δε μιλάω για την τρυφερή διεκδίκηση του αγαπημένου μας προσώπου, αλλά για την επίμονη, αδιάκριτη και χωρίς λόγο και αφορμή, ζήλια. Ειδικά αν προκύπτει από έλλειψη εμπιστοσύνης υπάρχει πρόβλημα.

Προσκόλληση. Γινόμαστε αυτοκόλλητοι, περιορίζουμε τις εξόδους με παρέες και τις ξεχωριστές δραστηριότητες και τελικά οδεύουμε προς τον αποκλεισμό.

Εμπόδια στις προσωπικές ανάγκες και επιδιώξεις του άλλου. Με το να αρνείσαι να αποδεχθείς ένα επαγγελματικό ή προσωπικό ταξίδι, ένα μεταπτυχιακό ή μια ευκαιρία καριέρας μάλλον προσπαθείς να αποδείξεις ότι είσαι πιο σημαντική προτεραιότητα βάζοντας στο ή στη σύντροφο σου διλήμματα που μάλλον έχει αντιμετωπίσει ήδη…

Επιβεβαίωση. Το ότι δεν εκφράζεται συνέχεια η αγάπη και η τρυφερότητα με λόγια δεν σημαίνει ότι παύει να υπάρχει. Κοίτα και πίσω από τις λέξεις ή κάνε εσύ την αρχή!

Υποχωρήσεις. Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι το παν στο μαγικό πεδίο της συντροφικότητας αρκεί να είναι ουσιαστικές και εποικοδομητικές. Όταν έχεις συνείδηση γιατί βάζεις νερό στο κρασί σου απλώς συνεχίζεις παρακάτω!

Το «βγαίνω από πάνω». Δεν πρόκειται για αγώνα εντυπωσιασμού! Μεγάλη προσοχή στα λεγόμενα γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έπειτα μετανιώνεις.

Οι συμβουλές των φίλων. Σκέψου καθαρά, συζήτησέ το με τους φίλους σου και άκουσε την καρδιά σου.

Μη θεωρείς αυτονόητο το ενδιαφέρον του άλλου. Κέρδισε κάθε μέρα την αγάπη και την συντροφικότητα μέσα από τις πράξεις σου. Η παραμικρή λεπτομέρεια, μια καλημέρα, ένα χαμόγελο κάνει την διαφορά!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.