Υπάρχουν φορές που δεν έχεις όλο τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνεις γενική καθαριότητα στο σπίτι σου. Και είναι λογικό, καθώς χρειάζεται χρόνος αλλά και μεγάλη προσπάθεια. Οι περισσότεροι από εμάς καθαρίζουμε ολόκληρο το σπίτι μας μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να καθαρίσουμε το σπίτι μας πολύ εύκολα αλλά ταυτόχρονα και γρήγορα; Υπάρχουν μέρη και σημεία στο σπίτι σου που, σύμφωνα με το Feng Shui, πρέπει να διατηρούνται πάντα καθαρά. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν ζώνες στο σπίτι μας που έχουν μεγαλύτερη επίδραση στη συνολική ενέργειά του. Οπότε μήπως θα πρέπει σε μια γρήγορη ”επιχείρηση” καθαριότητας να φροντίσεις αυτά πρώτα;

Παρακάτω θα βρεις όλα τα μέρη του σπιτιού που πρέπει να διατηρούνται πάντα καθαρά

Η μπροστινή πόρτα

Ένα σπίτι προσελκύει την ενέργειά του από την μπροστινή πόρτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η περιοχή είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο για να επιτύχεις το σωστό Feng Shui. Όσο πιο καθαρός, ζωντανός και φιλόξενος δείχνει ο χώρος στην μπροστινή πόρτα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της ενέργειας για τους ενοίκους.

Το χολ και ο χώρος της εισόδου

Ο χώρος επίσης που βλέπεις μόλις μπεις σε ένα σπίτι είναι επίσης σημαντικός, καθώς εκπέμπει ζωτικής σημασίας ενέργεια. Υπάρχει μια παλιά κινεζική παράδοση να σκουπίζεις την είσοδό σου καθημερινά. Αυτές τις μέρες, που μένεις περισσότερο στο σπίτι ίσως και να μπορεί αυτό να γίνει πράξη.

Twenty20.comyohn.89photos

Ακόμα κι αν η μπροστινή πόρτα σου ανοίγει κατευθείαν στο καθιστικό και δεν έχεις χολ, ίσως μπορείς να δημιουργήσεις ένα χώρο που διατηρεί την ενέργεια της πόρτας και να την εμποδίζει να εισέλθει στο σπίτι σου πολύ γρήγορα. Ένα χαμηλό ράφι με βιβλία, ένα χαλί ή ένα στρογγυλό τραπέζι με λουλούδια μπορεί να βοηθήσουν στη δημιουργία αυτής της περιοχής.

Να θυμάσαι πάντα πως η είσοδος δίνει μια γεύση για το υπόλοιπο σπίτι.

Η κουζίνα

Στο feng shui, η κουζίνα μπορεί να συγκριθεί με την καρδιά του σπιτιού. Από εκεί πηγάζει όλη η ζεστασιά ενός σπιτιού. Μια κουζίνα δεν πρέπει να δείχνει κρύα ή να έχει κακή ενέργεια. Θα πρέπει να είναι άνετη και φιλόξενη.

Μέσα σε αυτόν τον χώρο επίσης η ηλεκτρική κουζίνα είναι μια συσκευή που απαιτεί καθημερινή προσοχή. Δεδομένου ότι είναι ένα σύμβολο ευημερίας, πρέπει να είναι πεντακάθαρη. Επομένως, εάν χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα σου καθημερινά είναι σημαντικό να την καθαρίζεις μετά τη χρήση, ακόμα κι αν είναι απλά ένα γρήγορο καθάρισμα.

Παράθυρα και καθρέφτες

Οι καθρέφτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου αντιπροσωπεύουν γαλήνη και ευημερία. Γι’ αυτό πρέπει να διατηρούνται καθαροί. Καθάρισέ τα κάθε δύο μέρες ή τουλάχιστον κάθε εβδομάδα εάν έχεις παιδιά ή/και κατοικίδια ζώα.

Ίσως να είναι βαρετό και κουραστικό, αλλά η ικανοποίηση που έρχεται με τον καθαρισμό ενός παραθύρου ή καθρέφτη είναι απίστευτη.

Το κέντρο του σπιτιού

Τέλος, η κατάσταση του κέντρου του σπιτιού επηρεάζει το εάν η ενέργεια, το chi στο feng shui, διανέμεται αρμονικά στον υπόλοιπο χώρο. Βρες λίγο χρόνο και καθάρισε αυτήν την περιοχή καθημερινά.
featured photo: Twenty20.com/djmon1que