Όλες γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε το προϊόν που, κατά πλειοψηφία, έχει πάντα χώρο στη τσάντα μας. Αυτό που θα μεταμορφώσει το πρωινό no make up-make up, σε βραδινό με μία μόνο κίνηση και θα κάνει τα μάτια μας πιο μεγάλα και μυστηριώδη. Παράλληλα όμως μπορεί να κάνουμε κάποια λάθη που θα μας στοιχίσουν. 

cover-e1374872938810Κατά την εφαρμογή, αρχίζουμε πάντοτε από τις ρίζες των βλεφαρίδων. Διαφορετικά θα μοιάζουν “εύθραυστες” και με κόμπους, αν προσπαθήσεις να το κάνεις ανάποδα. Αν για οποιοδήποτε λόγο ξέχασες να χρησιμοποιήσεις το “ψαλίδι” πριν βάλεις τη mascara, μη το κάνεις ακόμα και αν είναι νωπές με τη πρώτη στρώση.

Η αδιάβροχη mascara μπορεί να είναι χρήσιμη αν πρόκειται να ανακοινώσεις στους γονείς σου ότι φεύγεις στο εξωτερικό με το αγόρι, όχι όμως για κάθε άλλη ημέρα. Στο τέλος του πρώτου μήνα θα έχεις πολύ λιγότερες και κανένα καστορέλαιο δεν θα είναι εκεί να σου κρατάει το χέρι.

Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις πλούσιες μακριές βλεφαρίδες, αλλά θέλεις να τις κάνεις να μοιάζουν ως τέτοιες. Μη προσπαθήσεις να βάλεις πάνω από δύο στρώσεις mascara γιατί θα μοιάζουν περισσότερο με της Twiggy και δεν είσαι εξώφυλλο της Vogue.

Όταν κάποιοι make up artists προτείνουν να βάζεις λίγο mascara και στις κάτω βλεφαρίδες, εσύ πρόσεχε με την ποσότητα γιατί έτσι τονίζεις το σημείο που μπορεί να έχεις κάποιες ρυτίδες ή χαλάρωση αλλά υπάρχει κίνδυνος στα μέσα της βραδιάς να τρέξει το χρώμα και να δείχνεις κουρασμένη. Το σωστό είναι να κρατάς το βουρτσάκι κάθετα και να ξεχωρίζεις τη καθεμία.