Τα λάθη που κάνεις σχετικά με την πούδρα

Η πούδρα είναι ένα καλλυντικό που μπορεί να είναι σωτήριο και καταστροφικό ταυτόχρονα. Μην υποτιμάς τη δύναμή της. Μπορεί να σου φαίνεται απλή υπόθεση (έλα μωρέ σκόνη είναι), αλλά κάτι γίνεται και σου χαλάει το σύνολο. Τι γίνεται όμως;

  1. Εφαρμόζεις την πούδρα σε ιδρωμένο πρόσωπο. Είναι γνωστό ότι η πούδρα δίνει ματ αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει όταν τη βάζεις όσο μακιγιάρεσαι και όχι μετά από τετράωρο χορό στο club. Σε αυτή την περίπτωση σκουπίζεις πολύ προσεκτικά και ταμποναριστά το πρόσωπό σου και μετά την εφαρμόζεις.
  2. Πινέλο ή σφουγγαράκι (pom pon); Πινέλο δαγκωτό. Το σφουγγαράκι μαζεύει πολλά βακτήρια (το ίδιο και το πινέλο εάν δεν το πλένεις φυσικά) κι επιπλέον αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνεις «στάμπες» στο πρόσωπο. Το πινέλο δίνει ένα πιο φυσικό και αέρινο αποτέλεσμα και αποφεύγεται η υπερβολική συσσώρευση ποσότητας σε διάφορα σημεία του προσώπου.
  3. Ποσότητα. Βάζεις πολύ πούδρα. Στόχος αυτού του προϊόντος είναι να δείχνει το πρόσωπο πιο ματ, με ομοιόμορφο χρώμα και να καλύψει κάποιες ατέλειες. Γι’ αυτό πρέπει να την εφαρμόζεις με φειδώ, διαφορετικά θα μαζευτεί στις γραμμές έκφρασης και θα δείχνεις κουρασμένη.
  4. Δεν την εφαρμόζεις παντού. Πολύ συχνά επιλέγουμε πούδρα έναν τόνο πιο σκούρα από το χρώμα του δέρματός μας, για να φαινόμαστε πιο «ηλιοκαμένες». Ξεχνάμε όμως να την απλώσουμε και στο λαιμό και στα αυτιά, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται σαν «μάσκα». Με το πινέλο μπορείς να τη «σβήσεις» προς αυτές τις περιοχές, κι έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό.
  5. Διάλεξε πούδρα σε σωστή μορφή. Οι πούδρες σε μορφή compact είναι πιο καλυπτικές και συχνά μπορούν να αντικαταστήσουν το foundation. Οι πούδρες σε loose μορφή (σκόνη) προσφέρουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να σετάρεις το μακιγιάζ. Διάλεξε την κατάλληλη για σένα μορφή και χρησιμοποίησέ την ανάλογα.