Έρευνες έχουν δείξει ότι τα φρύδια είναι το χαρακτηριστικό που διαμορφώνει το πρόσωπο και του δίνει την έκφραση. Δεν κατέχουν άδικα τον τίτλο της «κορνίζας» των ματιών. Όσο λοιπόν προσέχεις το μακιγιάζ των ματιών σου, άλλο τόσο προσέχεις την περιποίηση των φρυδιών σου. Τι πάει όμως στραβά, κι ενώ ακολουθείς όλα τα tutorials που βλέπεις στο διαδίκτυο, το φρύδι δε λέει με τίποτα να έρθει στο σωστό ίσιο δρόμο;

03

  1. Χρησιμοποιείς λάθος καθρέφτη. Ο μεγεθυντικός καθρέφτης είναι ο εχθρός μας. Ποιος ο λόγος να παρατηρείς το πρόσωπό σου σε απόσταση αναπνοής από τον μεγεθυντικό καθρέφτη (με μεγέθυνση 10x)? Και γιατί βγάζεις τα φρύδια σου εκεί? Το ξέρεις ότι βλέπεις τριχούλες που στην πραγματικότητα μπορεί να μην υπάρχουν? Άσε που αυξάνεται ο κίνδυνος να αφαιρέσεις τις λάθος τρίχες.
  2. Βγάζεις τις τριχούλες που βρίσκονται πάνω από το τόξο. Έτσι χαλάς το φυσικό σχήμα των φρυδιών σου. Για να φαίνονται τα μάτια πιο καθαρά και το βλέμμα πιο λαμπερό, χρειάζεται καθάρισμα στο κάτω μέρος του τόξου.
  3. Το παρακάνεις με το trimming. Σε εκνευρίζουν οι τριχούλες που πετάνε, όμως στην προσπάθειά σου να απελευθερωθείς από αυτές, κουρεύεις τα φρύδια με ζήλο. Όχι. Άφησέ τα στην ησυχία τους. Χρησιμοποίησε μια μάσκαρα για να τα «στρώσεις» και μην τα κόβεις. Ειδικά στο εσωτερικό τους.
  4. Μάσκαρα/Μολύβι/Σκιά φρυδιών. Μπορούν να σε σώσουν, μπορούν όμως και να σε καταστρέψουν. Επέλεξε το σωστό χρώμα (να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική σου απόχρωση) και χρησιμοποίησέ τα χωρίς φόβο, αλλά και χωρίς πάθος. Είναι ιδανικά για να γεμίσουν τα κενά, να διορθώσουν λιγάκι το σχήμα, να τα κάνουν να φαίνονται πιο έντονα. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί το αποτέλεσμα θα φαίνεται αφύσικο.
  5. Δεν γνωρίζεις που πρέπει να ξεκινάνε και που να τελειώνουν. Υπάρχει ο γενικός κανόνας που λέει ότι τα φρύδια ξεκινάνε στο ύψος των ρουθουνιών της μύτης και καταλήγουν στη νοητή ευθεία που ενώνει τα ρουθούνια με την εξωτερική γωνία του ματιού. Εάν τα φρύδια σου είναι πιο κοντά από αυτό το μήκος μπορείς να τα συμπληρώσεις με ένα μολύβι φρυδιών.
  6. Τα βγάζεις πολύ και συνέχεια. Μην αφαιρείς τις τρίχες σε καθημερινή βάση. Ούτε να περιμένεις με το τσιμπιδάκι στο χέρι για να αφαιρέσεις μια καινούρια που θα δεις. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να το παρακάνεις χωρίς να το καταλάβεις.
  7. 01

Image01: weheartit.com, Image02: imageflip.com, Image03: weheartit.com