Όπου και αν κοιτάξεις από τα runaways και το Instagram, μέχρι τα κορίτσια που προσέχεις τυχαία στον δρόμο, θα παρατηρήσεις πως τα κυματιστά μαλλιά έχουν άλλη χάρη. Τα ιδανικά σπαστά μαλλιά δεν είναι πολύ φουντωτά αλλά ούτε και σχεδόν ίσια. Μια ισορροπία δηλαδή μεταξύ αυτών των δυο. Ανεξάρτητα από το κούρεμα που έχεις επιλέξει τα σπαστά μαλλιά χαρίζουν ανέμελο αέρα, ένα επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα και γι’ αυτό όλες μας τα λατρεύουμε. Για να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα, η Laura Polko, hair stylist των Gigi Hadid, Adrianna Lima και Chrissy Taigen μοιράστηκε κάποια μυστικά για σωστό φορμάρισμα.

Κατάλληλα εργαλεία

Είναι καλό το πιστολάκι μας να είναι με ρυθμιζόμενο ιονιστή. Εάν αποκλείσουμε τα αρνητικά ιόντα το στέγνωμα γίνεται πιο σκληρό, ενώ αντίθετα τα μαλλιά γίνονται πιο μαλακά και λαμπερά. Στη συνέχεια η ίδια προτιμά το ψαλίδι για τις μπούκλες με το κλιπ μιας και θέλει να ελέγχει την πίεση που ασκεί σε κάθε τούφα. Αν βέβαια επιλέξεις να τα κάνεις με την απλή ισιωτική φρόντισε οι άκρες να είναι ίσιες για να μην πετάνε από τις αντίθετες πλευρές. Σχετικά με το μέγεθος της μπάρας, οι διαστάσεις που κολακεύουν οποιοδήποτε τύπο μαλλιού είναι 1 ¼ ίντσες. Εάν είναι μικρότερη η μπάρα από αυτές τις διαστάσεις τότε οι μπούκλες γίνονται πολύ “στημένες”. Ενώ με μεγαλύτερη συνήθως τα μαλλιά δεν μπορούν να κρατήσουν το σχήμα τους για πολύ ώρα. Τέλος, δεν πρέπει να αφήνουμε τη θερμότητα για πολύ ώρα πάνω σε κάθε τούφα. Μιας και μετά μένει ένα ίχνος πάνω τους και φαίνεται από πού ξεκίνησες να κάνεις τον κυματισμό χάνοντας κάθε φυσικότητα.

harpersbazaar.co.uk

Προϊόντα styling

Για τα πιο φυσικά wavy hair είναι σωστό να τελειώνουμε είτε με ένα salt spray ή με ένα dry shampoo. Εάν έχεις κάποιο αγαπημένο texturizing spray, φρόντισε να μην έχει πολύ δυνατό κράτημα. Για να μην χάσουν τη λάμψη και την κίνηση τους και να ψεκάσεις τα μαλλιά σου όταν θα έχουν κρυώσει. Τέλος, τα setting clips μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σου φίλος. Ανάλογα με τη χωρίστρα που θα κάνεις τοποθέτησε ένα ακριβώς στη βάση της χωρίστρας, ένα στο ύψος των ματιών σου και ένα πίσω από το αφτιά σου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς την κορνίζα του προσώπου όταν οι μπούκλες θα έχουν κρυώσει. Χωρίς όμως να έχεις ανεπιθύμητα σημάδια πάνω στα μαλλιά σου.

glamradar.com

featured image: Teen Vogue