Κόβουμε τα μαλλιά μας είτε για να βελτιώσουμε τη διάθεση μας ύστερα από μια δύσκολη περίοδο, είτε για να αισθανθούμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα, το κοντό μήκος έχει ένα ανάλαφρο vibe, όμως για να επιτευχθεί το απόλυτο αυτό κούρεμα χρειάζεται η συμβολή ενός αρκετά ταλαντούχου κομμωτή. Αν είσαι, λοιπόν, μια από αυτές που “φλερτάρουν” με την ιδέα του να κόψουν τα μαλλιά τους, τότε συνέχισε να διαβάζεις τις παρακάτω γραμμές για να μάθεις όσα είναι απαραίτητα για τα bob κουρέματα.

90’s vibes

“Αυτό το κούρεμα προσδίδει δύναμη και περισσότερο θάρρος και ταιριάζει σε οβάλ, πολύ ισορροπημένα πρόσωπα. Για να διατηρηθεί, όμως, χρειάζεται κόψιμο ανά 6 εβδομάδες. Όσον αφορά το styling, αν έχεις ίσια μαλλιά δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα σε αυτά. Παράλληλα, αν έχεις χοντρή τρίχα και αρκετά μεγάλο όγκο μαλλιών, τότε μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να αφαιρέσει ένα μέρος του, ενώ αν έχεις μικρότερο κόψε τα όλα στο ίδιο μήκος, καθώς έτσι θα δοθεί η αίσθηση πως είναι πυκνότερα”.

Επιμελώς ατημέλητο

“Αυτό είναι ένα πολυαγαπημένο κούρεμα που είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί. Με ένα απλό, ανάλαφρο φιλάρισμα το βαρετό bob γίνεται απίστευτα κομψό. Ωστόσο, οι τακτικές επισκέψεις στον hair stylist σου είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί αναλλοίωτο το δεδομένο αποτέλεσμα. Ακόμη, μην παραλείψεις να ζητήσεις τη γνώμη του, αφού δεν ταιριάζουν όλα τα κουρέματα σε όλα τα σχήματα προσώπων”.

Old Hollywood

“Αυτό το κούρεμα θυμίζεις τις παλιές, χολιγουντιανές, ένδοξες εποχές. Παρόλα αυτά, χρειάζεται τακτικές επισκέψεις στον κομμωτή για να διατηρηθεί η φόρμα του, ενώ ταιριάζει στους λάτρεις του vintage στυλ και αναδεικνύεται ακόμα καλύτερα με ένα κόκκινο κραγιόν”.

Μακρύτερο bob

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Danika (@danikadimitra)

“Αν δεν είσαι έτοιμη για μια ριζική αλλαγή, τότε προτίμησε ένα μακρύτερο μήκος bob κουρέματος. Αξίζει να αναφερθεί, πως επιμηκύνει το πρόσωπο, είναι πολύ κολακευτικό και μπορεί να αναδειχθεί περισσότερο με μερικές χαλαρές μπούκλες. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο για να “καθαρίζεις” τις άκρες. Μην ξεχάσεις, επίσης, να ζητήσεις τη γνώμη του hair stylist σου για το τι σου ταιριάζει καλύτερα”.

Το φυσικά μπουκλωτό bob

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Danika (@danikadimitra)

“Αυτό το κούρεμα είναι ιδανικό για κάποια που θέλει να αναδείξει τις φυσικές της μπούκλες. Ταιριάζει σε τετράγωνα πρόσωπα με εντονότερο σαγόνι, ενώ είναι πολύ σημαντικό να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να είναι όλες οι τρίχες στο ίδιο μήκος, ώστε να μειωθεί το φριζάρισμα”.

Φυσική επιμήκυνση προσώπου

“Αυτό το κούρεμα είναι ιδανικό για εκείνες που θέλουν να φαίνεται πρόσωπο τους μακρύτερο. Προσαρμόζεται καλύτερα σε κάποια που έχει λεπτή ή και μεσαία τρίχα και δεν χρειάζεται να αφιερώσει πολύ χρόνο στο να τα ισιώνει. Χρειάζεται κόψιμο κάθε 6 εβδομάδες, ενώ είναι ιδανικό για αυτές που θέλουν να αναδείξουν τα μάτια και τα ζυγωματικά τους”.

Εν τέλει, οι επιλογές είναι πολλές, όμως η απόφαση πραγματικά δική σου. Για να είσαι σίγουρη, λοιπόν, ότι αυτό που θα επιλέξεις είναι το κατάλληλο κούρεμα για εσένα δεν έχεις παρά να το συζητήσεις με τους ειδικούς, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές και θα σου εκφράσουν τη γνώμη τους. 

featured photo: taylorlashae