Η Adriana Lima δε χρειάζεται συστάσεις. Η Βραζιλιάνα, πρώην άγγελος της Victoria’s Secret, καταφέρνει να διατηρείται σε εκπληκτική φόρμα. Παραμένει supermodel, παρά το ότι μπήκε πρόσφατα στα 38 της χρόνια. Αν ρίξεις μια ματιά στον λογαριασμό της στο Instagram , θα ανακαλύψεις μερικά από τα κορυφαία μυστικά της, για να ακολουθήσεις. Γιατί τις περισσότερες φορές, δεν αρκούν τα καλά γονίδια.

1. Δοκίμασε ως προπόνηση το Box

Η πυγμαχία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους, για να παραμείνουν σε φόρμα τα supermodels και οι διασημότητες. Βοηθάει το καρδιαγγειακό σύστημα και αυξάνει την αντοχή. Επίσης, τη δύναμη και την ανθεκτικότητα, ενώ ασκεί ταυτόχρονα το άνω και κάτω μέρος του σώματος, ιδιαίτερα τον κορμό. Ακόμα συντελεί στην καύση του λίπους, απαλλάσσοντάς σε από τις περιττές θερμίδες. Τέλος, βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό. Μέσα σε όλα τα παραπάνω σωματικά οφέλη, συντελεί στην απελευθέρωση του άγχους λόγω του boost ενδορφίνης. Δεν είναι περίεργο που η Lima δημοσιεύει διαρκώς φωτογραφίες και βίντεο της να κάνει box.

2. Φάε υγιεινά

Λαμβάνοντας υπόψη τις ποσότητες των γευμάτων της-και αυτά που περιέχουν-είναι σαφές ότι τρώει πολύ υγιεινά. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Πρέπει να φροντίζει το σώμα της, για να κλέψει την παράσταση στα runways. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι το να διατηρείς το βάρος σου υπό έλεγχο εξαρτάται κυρίως από τη διατροφή σου.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι το φαγητό επηρεάζει κατά 80% την απώλεια βάρους. Αντιθέτως, η άσκηση μόνο κατά 20%. Η Lima δημοσιεύει πάντα φωτογραφίες υγιεινών γευμάτων και σνακ που επικεντρώνονται σε φυτικά τρόφιμα. Αν λοιπόν, θέλεις να χάσεις βάρος, ήρθε η ώρα να βελτιώσεις τη διατροφή σου.

3. Μια στο τόσο φάε κάτι «απαγορευμένο»

Ναι, είναι αλήθεια – και τα supermodels «κλέβουν» στη διατροφή τους. Έχει αποδειχθεί ότι ένα εβδομαδιαίο cheat meal (σημείωση: γεύμα, όχι μια μέρα που μετατρέπεται σε ένα Σαββατοκύριακο που μετατρέπεται σε μια εβδομάδα) είναι πραγματικά ευεργετικό. Όχι μόνο σε κρατά πνευματικά, αλλά στην πραγματικότητα κινητοποιεί το μεταβολισμό σου να δουλέψει παραπάνω εκείνη την ημέρα. Αυτό συμβαίνει, επειδή το σώμα- που θα έχει συνηθίσει να τρώει υγιεινές τροφές-θα λειτουργήσει πολύ σκληρά, για να κάψει ένα πολύ λιπαρό ή γεμάτο ζάχαρη γεύμα.

4. Πιες καφέ

Παρόλο που υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για τον καφέ, προσφέρει πραγματικά μια σειρά από οφέλη. Αρκεί να επιλέγεις οργανικές και καλής ποιότητας ποικιλίες.

Όχι μόνο σου δίνει μια ώθηση ενέργειας, αλλά ενισχύει το μεταβολισμό σου και βελτιώνει την απόδοσή σου στο γυμναστήριο. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τις καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, περιέχει τα απαραίτητα μέταλλα, για να διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου σε ισορροπία. Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να επιθυμήσεις ένα μπισκότο.

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


featured image: FoodsForBetterHealth