Κάποια από τα καλύτερα video clips της δεκαετίας δεν τα είχαμε δει κανΚάποια από τα καλύτερα video clips της δεκαετίας δεν τα είχαμε δει καν

Κάποια από τα καλύτερα video clips της δεκαετίας δεν τα είχαμε δει καν

Τώρα που η δεκαετία κάπως φτάνει στο τέλος της, κάνουμε τους απολογισμούς μας σε όλους τους τομείς. Ένας από τους πιο παρεξηγημένους είναι η μουσική, και συγκεκριμένα τα βίντεο που κυκλοφορούν. Άντε τα τραγούδια πες ότι κάπου τα άκουσες τυχαία. Στις ταινίες που δεν σου άρεσαν, σε έσυρε κάποιος άλλος να τις δείτε. Τα μπεστ σέλερ βιβλία τα έβλεπες στα ράφια των βιβλιοπωλείων και αντιστεκόσουν. Τα καλύτερα video clips όμως μπορεί και να σου ξέφυγαν.

Είδαμε τη λίστα που κυκλοφόρησε από το IndieWire και αναρωτηθήκαμε αν ζούσαμε σε καμιά σπηλιά χωρίς Youtube για 10 χρόνια:

1. tUnE-yArDs — “Bizness”

Ξεκινάμε με πολύ καλά ενορχηστρωμένη χορογραφία και απορούμε που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή της. Τα visuals και η αισθητική του βίντεο είναι από άλλο πλανήτη σίγουρα. Μάλλον γι'αυτό δεν το ξέραμε προηγουμένως.

2. Eskmo — “We Got More”

Νομίζαμε ότι είχαμε δει το Inception και αυτό ήταν όλο. Ο σκηνοθέτης Cyriak Harris μας κουνάει το δάχτυλο και μας αποδεικνύει ότι υπάρχει και συνέχεια. Δύο τα φαβορί που παίζουν με το μυαλό, λοιπόν, για τη δεκαετία.

3. Run the Jewels (feat. Zack de la Rocha) — “Close Your Eyes (and Count to Fuck)”

Μια ταινία που λίγο πολύ από το thumbnail καταλαβαίνεις πόσο αντικατοπτρίζει την δεκαετία που πέρασε. Ελπίζουμε όχι και αυτή που έρχεται. Σαν μια μικρή ταινία μικρού μήκους που δεν έρχεται να κάνει κουλ την βία, άλλα μάλλον να δείξει πόσο μάταια είναι.

4. Kendrick Lamar — “HUMBLE.”

Το τραγούδι δεν γίνεται να μην το άκουσες. Απλά σε πληροφορούμε ότι το βίντεο του τραγουδιού ΚΑΙ το τραγούδι θεωρούνται από τα καλύτερα της δεκαετίας. Λίγο το ότι βλέπουμε τις 50 διαφορετικές πτυχές του Lamar και λίγο ο ιδιαίτερος τρόπος που γυρίστηκε αυτό το βίντεο έκαναν τη δουλειά τους.

5. Robyn — “Call Your Girlfriend”

Με ένα μονοπλάνο και μια τέτοια performance το συγκεκριμένο βίντεο δίκαια βρίσκεται εδώ. Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε το τραγούδι ξέραμε, πόσο μάλλον το βίντεο. Αναθεωρούμε και το βάζουμε στις playlist τώρα κιόλας.

6. LCD Soundsystem — “oh baby”

O Rian Johnson πριν μας χαρίσει την ταινία Knives Out που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, είχε δημιουργήσει αυτό. Απαντήσεις μέσα από αυτό το βίντεο για το μέλλον του ζευγαριού που βλέπουμε σίγουρα δεν παίρνουμε, αλλά μας αρκούν 5 λεπτά να παρακολουθούμε τη ζωή(;) τους.

7. Passion Pit — “Cry Like A Ghost”

Ένα βίντεο-ακριβής μετάφραση του τραγουδιού που συνοδεύει. Κι αν και δημιουργήθηκε την δεκαετία που τώρα αφήνουμε πίσω, φαίνεται να παρουσιάζει την ερωτική ζωή των ανθρώπων στα χρόνια που θα έρθουν. Διαχρονικό; Απαντάμε "ίσως".

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.