Το τραγούδι της εβδομάδας

Πέννυ Μπαλτατζή – Το κορίτσι

Το γελαστό κορίτσι που μας έκανε να αγαπήσουμε τη swing μουσική, κυκλοφόρησε μόλις το νέο της τραγούδι «Το κορίτσι», σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου από την Minos Emi. Σε μόλις λίγες μέρες κυκλοφορίας, έχει συγκεντρώσει πάνω από 30.000 προβολές στην πλατφόρμα του YouTube. Το αγαπήσαμε γιατί μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη.

Η ταινία της εβδομάδας

Lady Bird

Image: imdb.com
Image: imdb.com

Με πρωταγωνίστριες τις Saoirse Ronan και Laurie Metcalf, η Greta Gerwig αποτυπώνει την πολυπλοκότητα των σκέψεων και των σχέσεων μιας 17χρονης, με κύρια εκείνη της κόρης και μητέρας. Το Lady Bird, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, αποτυπώνει άριστα τις δυσκολίες που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της κρίσιμης εφηβικής ηλικίας, με έντονες τις τάσεις φυγής, το αίσθημα απόρριψης και μοναξιάς. Ως δραματική χαρακτηρισμένη, το Lady Bird είναι η ταινία που πρέπει να δεις αυτή την εβδομάδα.

Το event της εβδομάδας

20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Image: myfilm.gr
Image: myfilm.gr

Για τους λάτρεις του σινεμά και των ντοκιμαντέρ, το επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα (2/3- 11/3) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνοντας μια σειρά από ομιλίες, δεκάδες προβολές, πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8/3, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Περισσότερα, θα βρεις εδώ.

«Πρόσεξε τι θα πεις» – Γιώτα Νέγκα & Αναστασία Μουτσάτσου

Image: freshstart24.gr
Image: freshstart24.gr

Για όσους πάλι βρίσκονται στην Αθήνα, την Πέμπτη 8/3 και ώρα 20:30, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) διοργανώνει την μουσική παράσταση «Πρόσεξε τι θα πεις» με τις Γιώτα Νέγκα & Αναστασία Μουτσάτσου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και είσοδο ελεύθερη. Με τη συμμετοχή οργάνων και μουσικών οι δυο τους «διαφωνούν» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, μέσω μιας μουσικής διαδρομής.

Το Υoutube κανάλι που θα ακολουθήσουμε

«Project 210»

www.facebook.com/Project210
www.facebook.com/Project210

Θέμης Καραμουρατίδης, Αλεξάνδρα Κ., Βασίλης Ζούλιας, είναι λίγα από τα πρόσωπα που μίλησαν για την Αθήνα από μια πιο προσωπική οπτική γωνία στα πλαίσια του Project 210. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να αναδείξει πρόσωπα, ιδέες και ενέργειες με οπτικοακουστικό τρόπο και σταθερό φόντο την πόλη της Αθήνας. Μια ομάδα νεαρών ατόμων αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες και δημιουργούν κάτι ξεχωριστό στην ελληνική κοινότητα του Youtube.