Τα φεστιβάλ για τα οποία αξίζει να επισκεφτείς την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι

Τα φεστιβάλ για τα οποία αξίζει να επισκεφτείς την Κύπρο αυτό τον Οκτώβριο

Παραδοσιακά και μη φεστιβάλ μας καλούν και φέτος το φθινόπωρο στην Κύπρο. Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για το μήνα Οκτώβριο, που δεν πρέπει για κανένα λόγο να χάσεις.

ΦΙΚΑΡΔΟΥ 2018: Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της παράδοσης

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου πάμε στο χωριό Φικάρδου. Εκεί θα ταξιδέψουμε παρέα στα μονοπάτια της παράδοσης. Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Θα δοκιμάσουμε και θα παρακολουθήσουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της ζιβανίας (κυπριακό ποτό), του παλουζέ και του σιουσιούκου (κυπριακά γλυκά), του τραχανά, του χαλουμιού και φυσικά την κατασκευή διαφόρων υφαντών. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις εδώ.

 Κύπριοι Ερμηνευτές 2018

Την Τρίτη 8 μέχρι την Πέμπτη 11 του μήνα πάμε στην Πύλη Αμμοχώστου. Εκεί πραγματοποιείται το Cypriot Interpreters/Κύπριοι ερμηνευτές, το οποίο από το 2006 εδρεύει στη Βουδαπέστη και αποτελεί ένα ετήσιο διεθνές φεστιβάλ. Έχει φιλοξενήσει δεκάδες σπουδαίους Κύπριους ερμηνευτές και προσελκύει πλέον ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις εδώ.

MTN Run in Colour

Πρόκειται για μια ψυχαγωγική εκδήλωση με κοινωνικό χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Σκοπό έχει να παρακινήσει τους ανθρώπους να τρέξουν ή να περπατήσουν απόσταση πέντε χιλιομέτρων μέσα στα χρώματα και στη συνέχεια να απολαύσουν ένα πολύχρωμο μουσικό φεστιβάλ. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις εδώ.

16ο Φεστιβάλ Μήλου Κυπερούντας

Ένα από τα αγαπημένα φεστιβάλ της Κύπρου, θα λάβει χώρα στο μεγαλύτερο ορεινό χωριό της, την Κυπερούντα. Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου, μην χάσεις μια από τις μεγαλύτερες τοπικές εκδηλώσεις του νησιού. Εκεί θα δοκιμάσεις διάφορα κυπριακά εδέσματα και ποτά από μήλο, θα έχεις την ευκαιρία να δεις τα μουσεία και εκθέσεις φωτογραφίας και φυσικά θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις εδώ.

«Κοπιάστε»

Το χωριό Φαρμακάς σε προσκαλεί και φέτος, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στο Φεστιβάλ τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων και προϊόντων «Κοπιάστε». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και να δει από κοντά πώς παρασκευάζονται διάφορα προϊόντα του χωριού, όπως κουλουράκια με μέλι και κυδωνόπαστο. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις εδώ.


photos: TimeOut Cyprus
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.