Τα φαγητα που σε κανουν να πεινας περισσοτερο

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που δεν το περίμενες ποτέ αλλά σε προδίδουν τόσο ύπουλα που είναι άδικο. Φαγητά γεμάτα ζάχαρη, υδατάνθρακες και πάρα πολλά συστατικά, “ρουφάνε” την πρωτεΐνη από τον οργανισμό σου και δεν σε χορταίνουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Με άλλα λόγια, σε κάνουν να πεινάς περισσότερο απ’ ότι πριν τα βάλεις στο σύστημα.

Ευτυχώς για εμάς όμως, το περιοδικό Health ρώτησε πρόσφατα μια ομάδα διατροφολόγων ποια είναι τελικά εκείνα τα φαγητά που σε στέλνουν αδιάβαστο τρώγοντας χωρίς σταματημό; Τα παρακάτω.

Sushi

Μια και καλά υγιεινή επιλογή που εν τέλει, είναι το ίδιο ύπουλη με τρεις φέτες ψωμί. Δηλαδή όχι όλα, αλλά τα California rolls. “Ίσως να ήθελες κάτι σε ψάρι σήμερα, μα στην παγματικότητα τρως πολύ περισσότερο ρύζι απ’ ότι οτιδήποτε άλλο” δήλωσε η διατροφολόγος Susan M. Kleiner στο Health.

Χυμός

Οι χυμοί και τα smoothies είναι γεμάτα ζάχαρη (φυσική μεν, αλλά τι σημασία έχει;) και χωρίς καθόλου πρωτεΐνη ή άμυλο. “Το να πιεις ένα ποτήρι χυμό μπορεί να σε κάνει να πεινάσεις διπλά” δήλωσε η Mitzi Dulan, συγγραφέας του The Pinterest Diet. Προτείνει λοιπόν, να δοκιμάσεις να βάλεις λίγο γιαούρτι ή φυστικοβούτυρο σε αυτό για να το σώσεις. Όσο σώζεται.

Λευκό Ψωμί

Γιατί νόμιζες ότι σου φέρνουν ψωμί στα εστιατόρια που πας πριν απ’ όλα τα υπόλοιπα; Για να πεινάσεις, να φας περισσότερο και δη, να πληρώσεις ακόμη πιο πολύ. Το ψωμί απλώς παχαίνει. Η Sue Decotiis λοιπόν, σου προτείνει την επόμενη φορά που θα θέλεις να φας ψωμί να δοκιμάσεις το πολύσπορο.