tumblr_lzej7vTne81ql0kqi

Τα όνειρα είναι μυστήρια κατασκευάσματα που προέρχονται από το ασυνείδητο; Οιωνοί που μπορεί να σε προειδοποιούν για κάτι; Σκόρπιες εικόνες και πρόσωπα που η μορφή τους εξαρτάται απο το τι και πόσο έφαγες το προηγούμενο βράδυ; Όπως και να έχει όλοι μας  ονειρευόμαστε, ακόμα και εκείνοι που λένε πως δεν βλέπουν τίποτα! Εδώ λοιπόν θα σε διαφωτίσω για μερικά από τα είδη των ονείρων καθώς και κάποια facts που τα αφορούν.

Προφητικά όνειρα: Δεν θα ξεχάσω τότε που είχα δώσει πανελλήνιες και είχαν βγεί οι βάσεις. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν σπίτι απο το πρωί (οι γονείς μου είχαν λυσσάξει να με ξυπνήσουν ) και έπρεπε να ανοίξω την τηλεόραση για να δω σε ποιά σχολή περνάω. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να διακόψει τον ύπνο μου αφού κι εγώ καμία όρεξη δεν είχα να ανοίξω το μαραφέτι και είχα πει εξαρχής ότι τα αποτελέσματα θα τα έβλεπα κατευθείαν αναρτημένα στο σχολείο. Μόνο που τα είχα δει πολύ πιο πρίν, στο όνειρό μου. Στεκόμουν έξω από ένα κτίριο λέει, πολύ όμορφο ρόζ, που απέξω έγραφε σε μεγάλη πινακίδα με μεγάλα γράμματα “ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ”. Όντως αυτή ήταν και η σχολή που πέρναγα, απλά το κτίριο δεν ήταν ρόζ και είχε πολλούς Κύπριους.

Κάποια από τα πιο διάσημα προφητικά όνειρα είναι του Αβρααμ Λίνκολν ο οποίος λέγεται ότι ονειρεύτηκε την δολοφονία του. Πολλοί από τα θύματα της 11/9 είχαν όνειρα που τους προειδοποιούσαν για το τι μέλλει γενέσθαι. O Mark Twain είχε ονειρευτεί το θάνατο του αδερφού του και για τον Τιτανικό λέγεται ότι 19 διαφορετικά άτομα είχαν ονειρευτεί εκείνο το βράδυ την καταστροφή του μοιραίου πλοίου. Spooky or what?

Sexual dreams. Με τους άντρες ειδικά υπάρχει θέμα. Ρε παιδιά είναι αλήθεια ρε παιδιά; 20 στύσεις το όνειρο; Τι να πώ.. Είναι και εκείνα που βλέπεις ότι απατάς το αγόρι/κοπέλα σου, με κάποιον θεό τύπου Μπάτλερ ή καμιά Σαρλίζ Θερόν και ξυπνάς ιδρωμένος και με πολλές τύψεις ενώ ο άλλος κοιμάται δίπλα σου παναγίτσα και αναρωτιέσαι τρώγοντας τα νύχια σου:”Γιατί το είδα τώρα αυτό;”

Όνειρα διαύγειας. Αυτά είναι τα πιο ωραία κατά την γνώμη μου γιατί είναι τα όνειρα που έχεις συνείδηση του τι κάνεις και ό,τι μα ό,τι γουστάρεις μπορείς και το κάνεις. Από το να πετάξεις μέχρι να πολεμήσεις τους κακούς ντυμένος spiderman! Από το να διακτινιστείς στο φεγγάρι μέχρι να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο. Τα όνειρα της απόλυτης ελευθερίας. Λένε ότι όταν είμαστε παιδιά μπορούμε να πετάξουμε πιο εύκολα στο όνειρο μας από ότι σαν ενήλικες. Δεν νομίζω. Γενικά πιστεύω ότι ό,τι θες κάνεις σε τέτοιου είδους όνειρα κι όχι μόνο.

Εφιάλτες. Ακόμα και θρίλερ να μην βλέπεις δεν μπορεί, όλο και κάποιο τέρας θα έχεις δει να σε κυνηγάει στον ύπνο σου. Φέρσου ψύχραιμα. Μπορείς να πέσεις (στο όνειρο πάντα) από ένα γκρεμνό για να ξυπνήσεις πιο γρήγορα και να αποφύγεις την φρίκη (chickenshit τεχνική). Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την διαύγεια σου, να ντυθείς spiderman και να το σκοτώσεις το μπαστάρδι!

More info: 

  • Ο ύπνος δεν σχετίζεται με την ησυχία και τη γαλήνη. Το ξέρατε ότι ο εγκέφαλός μας είναι πιο ενεργός κατά τη διάρκεια του ύπνου απο ό,τι της μέρας;
  • Το 12% των ανθρώπων ονειρεύονται ασπρόμαυρα.
  • Τα ζώα ονειρεύονται και συχνά πυκνά θα δείτε τις πατούσες τους να κουνιούνται λες και τρέχουν. Ναι, κάτι κυνηγoύν!
  • Άνθρωποι με διαταραχή ύπνου REM λέγεται ότι δεν ονειρεύονται καθόλου. Αυτοί πάσχουν από μειωμένη δημιουργικότητα και δυσκολεύονται στην επίλυση προβλημάτων όπου αυτή απαιτείται.

A! Και η ονειροπαγίδα! Δεν δουλεύει, λυπάμαι.

Sweet dreams!!!