Πρώτα είχαμε τα fidget spinners, έπειτα τις βαριές κουβέρτες και τώρα έρχεται το 2020 και μας παροτρύνει να γίνουμε πιο “ζεν”. Αν θες να ηρεμήσεις πραγματικά ξεκίνα από το σπίτι σου. Αφαίρεσε ή πρόσθεσε λίγο χρώμα. Τα trends για τα χρώματα του 2020 στη διακόσμηση του σπιτιού σου είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ότι όλοι αναζητούμε μια στιγμή χαλάρωσης. Οι νέες ζεστές αποχρώσεις της καινούργιας χρονιάς θα μας βοηθήσουν (ελπίζουμε) να φτάσουμε στην υπέρτατη χαλάρωση. Ουσιαστικά η χρήση του χρώματος στο εσωτερικό του σπιτιού σου αλλάζει. Το χρώμα δεν έχει να κάνει μόνο με το πως μοιάζει ένας χώρος, αλλά και πώς σε κάνει να νιώθεις. Η καθημερινότητα σου μπορεί να γίνει υπερβολικά αγχωτική, το χρώμα όμως έχει την ικανότητα να μετριάσει το εξωτερικό άγχος και να σου φτιάξει τη διάθεση.

Στη Φύση

houseandhome.com

Δεν υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από το να έρχεσαι κοντά στη φύση. Φέρε λοιπόν το έξω μέσα με το χρώμα. Είναι ιδανικό για εσένα που αγαπάς τα φυτά και απολαμβάνεις τις βόλτες στη φύση. Ίσως αυτή η αλλαγή να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο μια ανάσα καθαρού αέρα, αλλά το να βάψεις το σπίτι σου σε ένα ουδέτερο απαλό πράσινο μπορεί να κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται πιο ανοικτός και ευάερος.

Σκούρο Μπλε

elledecoration.se

Εάν προτιμάς να έχεις ένα χώρο ο οποίος με κάποιο τρόπο να σβήνει τον θόρυβο γύρω σου, σκέψου ένα βαθύ, σκούρο μπλε χρώμα. Το Navy Blue είναι μια ιδανική επιλογή. Μια πλούσια απόχρωση που θυμίζει νυχτερινό ουρανό. Το σκούρο μπλε μπορεί να μετατρέψει το δωμάτιο σου σε ένα κουκούλι, ένα χώρο ηρεμίας με λίγα λόγια. Συνδύασε το με φυσικά υλικά, ζεστούς τόνους, ζωηρά πράσινα και υφασμάτινα χαλιά. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις μία όαση.

Το ροζ του μπαλέτου

cocolapinedesign.com

Άλλο ένα χαλαρωτικό χρώμα ήρθε και δεν πρόκειται να φύγει σύντομα. Μια δροσερή και με λίγο γκρι μέσα απόχρωση του ροζ. Από τα πιο αισιόδοξα χρώματα που θα μπορούσες να έχεις στο σπίτι σου. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τοποθετήσεις ένα τέτοιο χρώμα στο μπάνιο σου ώστε να ξεκινάς την ημέρα σου πάντα με χαμόγελο. Επίσης μια άλλη πολύ καλή λύση αν δεν θες να βάψεις το σπίτι σου είναι να τοποθετήσεις αυτό το ιδιαίτερο ροζ στα έπιπλα ή στα διακοσμητικά σου. Ακόμα μία λύση είναι απλώς να πιεις ένα ποτήρι ροζέ κρασί.