Πριν χαλάσεις μια μικρή περιουσία σε κρέμες προσώπου και άλλα προϊόντα, πρέπει να σου πούμε κάτι: Δεν πρόκειται να δεις αποτέλεσμα από κανένα προϊόν ομορφιάς εάν είσαι διαρκώς αγχωμένη. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Δεν θα έπρεπε να σε εκπλήσσει το γεγονός ότι η υγεία και η καλή εμφάνιση της εξωτερικής μας επιδερμίδας συνδέεται άμεσα και με την υγεία του σώματος μας, αλλά και του μυαλού μας.

Συντάκτρια του Popsugar σε επίσκεψη της στην κλινική του All Saints Skin, σε συνομιλία της με την αισθητικό του brand Chiza, ανακάλυψε ότι το stress είναι σημαντικός παράγοντας που τα προϊόντα ομορφιάς δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα περιμέναμε να έχουν.

Σύμφωνα με την Chiza αυτό που καθημερινά βιώνουμε ως “διαχειρίσιμο” άγχος, εργασιακή απογοήτευση, δράμα με τον συγκάτοικο – σύντροφό μας, οικονομική πίεση και οικογενειακά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία της επιδερμίδας μας, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Η διατροφή που κάνουμε παίζει και αυτή με τη σειρά της μεγάλο ρόλο. Διαφορετική επιδερμίδα έχει κάποιος που καταναλώνει μόνο junk food και διαφορετική κάποιος που ακολουθεί μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Το συμπέρασμα είναι ότι η διατροφή που κάνουμε, φαίνεται και στην επιδερμίδα του προσώπου.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο η κορτιζόλη (η ορμόνη του άγχους) αυξάνεται όταν αγχωνόμαστε“, αναφέρει η Chiza, ενώ προσθέτει ότι η ακμή και τα σημάδια που εμφανίζονται στο πρόσωπό μας, είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματός μας.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής, η σωστή φροντίδα του δέρματος μας και κυρίως η μηδαμινή ύπαρξη του άγχους, συνδέονται όλα με την εμφάνιση μας. Φυσικά, υπάρχουν προϊόντα που μπορούν ως ένα σημείο να βοηθήσουν την επιδερμίδα μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργήσουν από μόνα τους.