Από το Becoming έως το Cheers, το Netflix έχει μπει δυναμικά στον κόσμο των ντοκιμαντέρΥπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα στην πλατφόρμα και μπορεί τα true crimes να έχουν τη δική τους, ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, όμως υπάρχουν και οκτώ που σίγουρα θα τα απολαύσεις εξίσου.

Το τρίπτυχο ενός καλού documentary είναι να σε εμπνεύσει, να σε ανεβάσει και να σε κάνει να σκεφτείς, και αυτή η λίστα αποτελείται από οκτώ «διαμαντάκια».

Becoming

Η Michelle Obama μιλά για τη ζωή, τις ελπίδες της και τους γύρω της και επιπλέον, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

netflix

Cheer

Εστιάζει στην cheerleading ομάδα του Πανεπιστημίου Navarro στο Τέξας και παρακολουθεί τον αγώνα τους προκειμένου να προετοιμαστούν για το Πρωτάθλημα.

Disclosure

Σκηνοθετημένο από τον Sam Feder, το documentary εστιάζει στην εξέλιξη της transgender κοινότητας, όπως αυτή απεικονίζεταιστις ταινίες και την τηλεόραση.

Born to be free

Το documentary που θα σου ραγίσει την καρδιά ήρθε. Ρίχνει φως στην κακοποίηση των θαλάσσιων θηλαστικών, ακολουθώντας τα δεινά 18 φαλαινών Μπελούγκα που ζουν για χρόνια σε αιχμαλωσία.

netflix

The Great Hack

Όσο τρομαχτικό κι αν σου φαίνεται, είναι κάτι που πρέπει να δεις. Το The Great Hack βουτά στα άδυτα του σκανδάλου του Facebook σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και αποκαλύπτει την πιο σκοτεινή πλευρά των κοινωνικών δικτύων.

Gaga: Five Foot Two

Νομίζεις πως γνωρίζεις τα πάντα για την Lady Gaga; Ξανασκέψου το και πάτα play σε αυτό το documentary του Chris Moukarbel που παρουσιάζει την καλλιτέχνιδα όταν πια κλείσουν τα φώτα.

A Suitable Girl

Παρακολουθούμε τη ζωή τριών γυναικών στην Ινδία, οι οποίες αρνούνται να συμβιβαστούν και να υποκύψουν στις κοινωνικές πιέσεις της οικογένειάς τους για γάμο.

Fyre

Θυμάσαι το φεστιβάλ Fyre που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ; Ε, τώρα θα μάθεις και την ιστορία πίσω από αυτό.

netflix
featured photo: Netflix