Υπάρχουν άνθρωποι που αποζητούν τη μοναξιά. Είναι αυτοί που δεν χρειάζεται να περιβάλλονται συνεχώς από άλλους ανθρώπους. Αντί αυτού, απολαμβάνουν τη δική τους συντροφιά και τους αρέσουν τα πράγματα που μπορούν να κάνουν μόνοι τους. Ξέρουν τη σημασία του να παίρνεις χρόνο για τον εαυτό σου. Και πώς να το κάνεις με έναν τρόπο αναζωογονητικό και υγιές.

Αρχικά να πούμε πως υπάρχουν διαφορετικά είδη μοναχικών ανθρώπων. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να είναι μόνοι χωρίς να αναζητούν καθόλου την κοινωνικοποίηση. Άλλοι περνάνε εξίσου καλά μόνοι τους αλλά και με περιορισμένη κοινωνική αλληλεπίδραση. Άλλοι αισθάνονται εγκλωβισμένοι όταν βρίσκονται γύρω από μεγάλες ομάδες ανθρώπων και νιώθουν ότι χρειάζονται  ένα διάλειμμα. Άλλωστε δεν χρειάζεται όλοι μας να είμαστε 24ώρες το 24ωρο κοινωνικοί ή πιο μοναχικοί. Μπορούμε ανα περιόδους να είμαστε κάτι από αυτά.

Ήξερες πως το εάν είσαι μοναχικός τύπος ή όχι εξαρτάται και από το ζώδιό σου;

Ας δούμε λοιπόν τα 6 ζώδια που απολαμβάνουν τη μοναξιά τους

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Δεν είναι ότι ο Σκορπιός δεν θέλει να είναι γύρω από ανθρώπους. Θέλει. Αλλά κυρίως θέλει όταν σκέφτεται κάτι σημαντικό να είναι μόνος του. Όταν ένας Σκορπιός πάθει εμμονή με μια σκέψη ή ένα πλάνο, τείνει να γίνεται πολύ εσωστρεφής. Επικεντρώνεται στις σκέψεις τους και δεν αναζητά τν συντροφιά άλλων ανθρώπων κατά τν διάρκεια αυτής της περιόδου. Θέλει να μπορεί να κάθεται με τις σκέψεις του και να τις ακούει χωρίς διακοπή.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ένας Παρθένος απολαμβάνει να βρίσκεται γύρω από τους ανθρώπους, αλλά το βρίσκει ταυτόχρονα και αρκετά κουραστικό. Απολαμβάνει τον προσωπικό του χρόνο. Δεδομένου ότι τείνει να είναι ντροπαλός και επιφυλακτικός, εάν δεν αισθάνεται άνετα σε μια κοινωνική περίσταση, θα επιλέξει να μείνει μόνος στο σπίτι του.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Οι Καρκίνοι αγαπούν τους ανθρώπους και αγαπούν να διασκεδάζουν. Αλλά αν αισθάνονται αγανακτισμένοι ή πληγωμένοι από την αρνητική μεταχείριση που έχουν βιώσει στα χέρια των άλλων, θα κλειστούν στο κέλυφος τους. Είναι πολύ ευαίσθητοι και υπάρχουν στιγμές που ο κόσμος μπορεί να είναι ένα σκληρό μέρος για αυτούς.  Λατρεύουν να είναι σπίτι. Για αυτούς δεν είναι βάρος αλλά κάτι που τους αρέσει.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθείς χαίρονται να περιτριγυρίζονται από ανθρώπους, αλλά τους αρέσει επίσης να είναι και μόνοι. Είναι εξαιρετικά ευφάνταστοι και περνούν πολύ χρόνο μόνοι τους δημιουργώντας. Μπορούν να γίνουν λίγο τεμπέληδες κάποιες φορές, οπότε αν κάποια κοινωνική εκδήλωση συνεπάγεται να φορέσουν ρούχα και να πάνε κάπου, θα επιλέξουν να μείνουν στο κρεβάτι και να χαλαρώσουν. Υπάρχουν στιγμές που οι Ιχθείς χρειάζονται απεγνωσμένα κάποια κοινωνική επαφή, αλλά μόλις ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη, μπορούν να κάνουν πολύ καιρό να ξαναδούν κόσμο!

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Ο Αιγόκερως μπορεί να είναι εξαιρετικά κοινωνικός το ένα λεπτό και το επόμενο, απόλυτα χαρούμενος που είναι μόνος του και κάνει το δικό του πρόγραμμα. Υπάρχουν στιγμές που ένας Αιγόκερως προτιμά να κλείνεται στον εαυτό του και να έχει πολύ μικρή κοινωνική αλληλεπίδραση.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Οι Υδροχόοι αγαπούν τους ανθρώπους, αλλά τους αρέσει περισσότερο να είναι ανεξάρτητοι και να κάνουν πράγματα μόνοι τους. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ταξιδεύουν και να εξερευνούν νέα μέρη. Στην πραγματικότητα, το προτιμούν. Θα προτιμούσαν να βλέπουν τα πράγματα που θέλουν με τν δική τους ταχύτητα, αντί να πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες κάποιου άλλου. Είναι σε θέση να απολαύσουν τν δική τους παρέα και να μην νιώθουν άσχημα όταν μένουν μόνοι. Οι Υδροχόοι τείνουν να μην συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες που μπορούν να οδηγήσουν τους άλλους να πιστεύουν ότι είναι μοναχικοί. Απλά νιώθουν πιο άνετα να κάνουν το δικό τους πρόγραμμα.

featured photo: unsplash.com/@anthonytran