Ακούμε συνεχώς την λέξη ενσυναίσθηση. Αλλά τί είναι, με απλά λόγια; Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να παίρνουμε κάτι από την ενέργεια των άλλων, η οποία μπορεί να είναι χαρούμενη ή θλιβερή. Μας επιτρέπει να βιώσουμε τα συναισθήματα ενός άλλου. Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση όχι μόνο αισθάνονται τα συναισθήματα των άλλων αλλά και τα επεξεργάζονται εσωτερικά.  Νιώθουν τον πόνο ή την ευχαρίστηση του άλλου.

Η ενσυναίσθηση είναι θα λέγαμε το ΄΄αδερφάκι” της συμπάθειας. Όπου η συμπάθεια μας επιτρέπει να αισθανόμαστε λυπημένοι για κάποιον άλλο, η ενσυναίσθηση μας επιτρέπει να κατανοήσουμε, να συσχετιστούμε και να έρθουμε δίπλα με έναν άλλο.

Όλοι έχουμε ενσυναίσθηση σε κάποιο βαθμό, ενώ ορισμένοι τη έχουν λίγο περισσότερο. Πολλές φορές αυτό έχει σύνδεση και με το ζώδιό μας.

Για να δούμε λοιπόν ποια ζώδια έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου)

Οι Ιχθείς είναι άτομα με αληθινή ενσυναίσθηση. Ξέρουν πότε τα μέλη της οικογένειάς τους έχουν συναισθηματικό πόνο και νιώθουν την ανάγκη να είναι δίπλα τους, ουσιαστικά. Η παρουσία τους τείνει να είναι πολύ ήρεμη και γαλήνια. Αισθάνονται το βάρος του κόσμου και προσπαθούν πολύ σκληρά για να μην καταλάβουν οι άλλοι ότι σας επιβαρύνουν.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Δεν θα υπέθετες αυτόματα ότι ο Ταύρος είναι ένα τέτοιο ζώδιο αλλά είναι η αλήθεια. Είναι απίστευτα ευαίσθητοι όσο αφορά τα συναισθηματικά αδιέξοδα  των άλλων. Και το σημαντικότερο, δεν το επιδεικνύουν. Απλώς επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι εκεί για τους άλλους. Παίρνουν τον πόνο τους, και η επιθυμία να είναι βοηθητικοί έρχεται. Είναι οι καλύτεροι φίλοι που μπορεί να έχει ο καθένας.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ένας από τους λόγους που φαίνεται ένας Παρθένος τόσο σκληρός και απόμακρος είναι επειδή πρέπει να προστατευτεί. Παίρνει τα πάντα μέσα του και αυτό πονάει πάρα πολύ. Νιώθει τα πάντα πολύ βαθιά, ειδικά όταν πρόκειται για ζώα. Εάν ένα ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο, θα κάνει τα πάντα να το βοηθήσει. Η ενσυναίσθηση είναι βαθιά ενσωματωμένη μέσα του και είναι επίσης βασανιστική.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Ένα άλλο ζώδιο που συνήθως δείχνει αναίσθητο αλλά δεν είναι. Η ειρωνεία εδώ είναι ότι, ενώ είναι γνωστός ως ο σκληρός και βίαιος του ζωδιακού, είναι επίσης ένα από τα πιο ευαίσθητα, φροντιστικά και ενσυναισθητικά ζώδια που υπάρχουν. Θέλει να βοηθάει, θέλει να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους και μερικές φορές προσπαθεί πολύ σκληρά.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Η ενσυναίσθηση του Υδροχόου είναι βαθιά και αντιμετωπίζει τον κόσμο γύρω του όπως ένας γονέας αντιμετωπίζει ένα παιδί. Ανησυχεί πραγματικά για όσους βρίσκονται γύρω του. Δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα κάποιου που στεναχωριέται. Περνάει πολύ χρόνο προσπαθώντας να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους όταν νιώθει όταν δεν είναι.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Παίρνετε τα συναισθήματα των άλλων μέσα σας και, μερικές φορές, ενώ τα επεξεργάζεστε,  η δική σας ψυχή αρχίζει να αισθάνεται χειρότερα. Πολλές φορές αποφεύγετε να αναμιγνύεστε με τα συναισθήματα των άλλων μόνο και μόνο για να μην πληγωθείτε. Ωστόσο, πάντα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Τόσο για τον εαυτό σας όσο και για τους άλλους.

featured photo: unsplash.com/@anniespratt