Τα 5 λάθη που κάνουμε με τα φρύδια μας και δεν πετυχαίνουμε το ιδανικό σχήμα

Τα 5 λάθη που κάνουμε με τα φρύδια μας και δεν πετυχαίνουμε το ιδανικό σχήμα

Η έκφραση "τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας" είναι από τις κλασσικές ατάκες που μας έρχονται στο μυαλό. Μας την έλεγε η μαμά μας όταν μας έβλεπε να μην αφήνουμε παρά μια πολύ λεπτή γραμμή για φρύδια στην εφηβεία μας (αγαπημένα 00s).

Όμως, ποια λάθη συνεχίζουμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να βελτιωθούμε;

Το τσιμπιδάκι μας είναι φίλος και εχθρός

Ενώ ξεκινάμε θέλοντας να βγάλουμε δυο-τρεις τριχούλες, καταλήγουμε να έχουμε πάρει φόρα και να προχωράμε πολύ βαθύτερα στο κέντρο των φρυδιών. Είναι καλό να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με ένα μολύβι, έτσι ώστε πρώτα να οριοθετήσουμε το μέγεθος και το σχήμα τους και έπειτα να αφαιρέσουμε ο,τι περισσεύει.

glamour.com

Υπέρ-μεγέθυνση στα φρύδια, υπέρ-μεγέθη λάθη

Ένας από τους λόγους που συνδέονται με το ότι δεν σταματάμε εκεί που πρέπει όταν βγάζουμε τα φρύδια μας, είναι η χρήση μεγεθυντικού καθρέφτη. Ναι, μας χρειάζεται να βλέπουμε καλύτερα για να αφαιρέσουμε και τα μικρά, αλλά ενοχλητικά χνουδάκια, όμως το μόνο που καταφέρνουμε είναι να θέλουμε να πετύχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα, μην αφήνοντας καμία τρίχα και εξαφανίζοντας το φυσικό μας σχήμα. Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούμε ένα καθρεφτάκι με μεγέθυνση όχι παραπάνω από δυο φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η κρέμα προσώπου δεν μπαίνει παντού

Οι θύλακες της τρίχας των φρυδιών μας είναι αρκετά ευαίσθητοι, οπότε είναι πολύ εύκολο να φράξουν με τη χρήση διάφορων προϊόντων. Απόφυγε να βάζεις κρέμα, λάδια και λοσιόν πάνω στα φρύδια σου διότι αυτό φράζει τους πόρους και τα αποτρέπει από το να μακρύνουν και να βγάλουν νέους θύλακες. Επίσης, μην ξεχνάς ποτέ να αφαιρείς το μολύβι ή το gel φρυδιών σου με ένα καλό και ενυδατικό προϊόν ντεμακιγιάζ.

thezoereport.com

Τριμάρισμα για πάντα

Ειδικά στις γυναίκες με έντονα μεσογειακά χαρακτηριστικά, οι μακριές και χοντρές τρίχες στα φρύδια είναι σήμα κατατεθέν. Η λύση σε αυτό είναι το τριμάρισμα με ένα ψαλιδάκι, που μειώνει το μάκρος της τρίχας και βελτιώνει το σχήμα των φρυδιών. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή στις κινήσεις, μιας και αν μας ξεφύγει το ψαλίδι θα έχουμε ένα αφύσικο αποτέλεσμα και οι τρίχες θα ξαναμεγαλώσουν χοντρές και ατίθασες. Στόχος μας θα πρέπει να είναι ένα φυσικό και γεμάτο αποτέλεσμα.

Φιλικές σχέσεις

Πολλές γυναίκες σκέφτονται πιο μόνιμες λύσεις για τα φρύδια τους, όπως το τατουάζ φρυδιών και το microblading. Είναι όμως αυτή η λύση; Αρκετοί makeup artists και beauty experts συνιστούν να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μιας και αγνοούμε σημαντικές παραμέτρους, όπως το ότι το χρώμα θα αρχίσει να ξεθωριάζει και μπορεί να πάρει τις αποχρώσεις του μπλε, γκρι ή και ροζ. Εάν επιλέξουμε να μην επαναλάβουμε τη διαδικασία, ρισκάρουμε να φαίνεται το χρώμα έως και τέσσερα χρόνια μέχρι να εξαφανιστεί τελείως. Συνιστάται να χρησιμοποιούμε ένα κλασσικό σκούρο καφέ μολύβι για να διορθώσουμε ό,τι δεν μας αρέσει και να αποφύγουμε μη-αναστρέψιμες λύσεις.

Δες ακόμα: Τα 5 λάθη που κάνουμε όλες με το eyeliner


featured image: harpersbazaar.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.