Η περιποίηση του προσώπου είναι σίγουρα πολύπλοκη. Ωστόσο δε χρειάζεται να έχουμε επιστημονικές γνώσεις χημείας για να ξεχωρίζουμε μερικά από τα υλικά που είναι πιο ευεργετικά για το σώμα και τον οργανισμό μας. Ένα  συστατικό από αυτά είναι και το blue tansy oil. Και ναι είναι τόσο γλυκούλι όσο ακούγεται!

Τι είναι ακριβώς το blue tansy oil;

Προέρχεται από το Μαρόκο και είναι είδος χαμομηλιού. Όπως και το κλασσικό χαμομήλι, το blue tansy oil παρέχει ηρεμιστικές και ευεργετικές ιδιότητες. Καταπραΰνει ερεθισμούς, αναζωογονεί τον οργανισμό και μυρίζει φρεσκάδα! Είναι όντως μπλε, κάτι που το κάνει αρκετά εντυπωσιακό, ειδικά όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου μας.

Be Asia – Be Magazine

Σε μορφή κρέμας ή λαδιού μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί τοπικά ώστε να απαλύνει σπυράκια, ερεθισμούς, κοκκινίλες και εξανθήματα. Το αζουλένιο είναι το κύριο συστατικό που του χαρίζει το μπλε χρώμα του, και παρέχει αρκετά δυνατές καταπραΰντικές ιδιότητες στο δέρμα. Είναι επίσης αντιοξειδωτικό, δηλαδή βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και τον καθαρισμό του προσώπου από βακτήρια, μικροοργανισμούς και περιβαλλοντικές τοξίνες, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό!

Καταναλώνοντας blue tansy, πετυχαίνουμε εις βάθος τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αφού βοηθά στην απομάκρυνση βακτηρίων που προκαλούν ακμή.

Η εκδοχή του ως αποσμητικό μαλακώνει ερεθισμούς που προέρχονται από το ξυράφι, χρήσιμο για αρκετές από μας. Η ‘καταγωγή’ του από την οικογένεια του χαμομηλιού συνδέεται φυσικά με την ευεργετική ιδιότητα να ηρεμεί κι άλλες δερματοπάθιες όπως το έκζεμα, η δερματίτιδα, η ψωρίαση και οι φλεγμονές. Βοηθώντας ακόμα και στον ήρεμο ύπνο! Αξίζει να το δοκιμάσεις σε μια από τις εκδοχές του.

Δες ακόμα:

Monastery Skincare: Η ΝΥ-based σειρά καλλυντικών με ελληνικό αίμα

Μια ολόκληρη γενιά γυναικών χρησιμοποιεί τη mascara με λάθος τρόπο

Πώς οι συνήθειές σου πριν τον ύπνο καταστρέφουν τα μαλλιά σου


featured image: Vogue