h Γιατί έγινες σχεδιάστρια; Είναι κάτι που το ονειρευόσουν και μικρή;

Από μικρή μου οι γονείς μου με παρότυναν να είμαι δημιουργική και ευφάνταστη.

georgia tsaroucha

Το να “δημιουργώ “ μόδα δεν ήταν μέσα στα επαγγελματικά μου σχέδια, αλλά έγινε εντελώς τυχαία, πριν από ένα χρόνο όταν μια φίλη μου μου ζήτησε να της σχεδιάσω μια τσάντα για καθαρά προσωπική χρήση.

Ήταν τα πράγματα στην πορεία όπως τα φαντάστηκες;

Είμαι στον χώρο σαν σχεδιάστρια σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ελπίζω η συνέχεια να είναι γεμάτη δημιουργία και γεμάτη αποδοχή από τον κόσμο.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες και ποιες ήταν οι μέχρι τώρα πιο όμορφες στιγμές σου;

Οι δυσκολίες είχαν να κάνουν μόνο με το κομμάτι της νομικής υπόστασης και επέκτασης της εταιρείας μου που ήταν αρκετά χρονοβόρα, αλλά όλα αυτά ξεθωριάζουν όταν κάθομαι και σχεδιάζω.

grey letter

Ποιο κομμάτι της δουλειάς σου απολαμβάνεις;

Αυτό που απολαμβάνω είναι το κομμάτι της δημιουργίας, το πως ένα απλό κομμάτι ύφασμα μεταμορφώνεται σε ένα αντικείμενο τριών διαστάσεων και αυτό με την εξαιρετική ικανότητα της συνεργάτιδάς μου, η οποία με βοηθά να υλοποιώ τα περίπλοκα τις περισσότερες φορές σχέδιά μου.

Ποια είναι η άποψη σου για τις ενδυματολογικές επιλογές των Ελλήνων;

Θεωρώ ότι οι επιλογές των Ελληνίδων και των Ελλήνων έχουν γίνει πολύ πιο προσεγμένες, έχουν συγχρονιστεί πολύ με τις νέες τάσεις, αλλά το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι έχουν προσαρμόσει αυτές τις τάσεις, ο καθένας ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητά του.

Το καλοκαίρι τι να περιμένουμε από σένα;

Για το καλοκαίρι ετοιμάζω την καινούργια σειρά με τσάντες, οι οποίες θα είναι από πολύχρωμα δέρματα, υφαντά υφάσματα, denim, κεντήματα. Επίσης θα έχω και μία σειρά από σακάκια – kimono, σε αέρινα, πρωτότυπα υφάσματα , καθώς επίσης ετοιμάζω και μια mini αποκλειστική σειρά από δερμάτινα σανδάλια . Η νέα collection θα βγει στο τέλος Απριλίου.

aliki

Ποιο σημείο είναι αυτό που θα περιέγραφες ως σημείο κορυφής για τη δουλειά σου;

Η κεντρική ιδέα για τις συλλογές μου είναι μια απάντηση στην τυποποίηση και την ομοιομορφία που μας περιβάλλει, οι δημιουργίες μου είναι από πολύ ιδιαίτερα υλικά και σχήματα, διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό και επίσης μπορούμε να δεχτούμε παραγγελίες για custom made δημιουργίες. Αξίζει να τονίσω ότι, βασικό στοιχείο των αντικειμένων που σχεδιάζω αποτελεί το γεγονός ότι είναι 100% χειροποίητα και αυτό φαίνεται τον τρόπο ραφής, από τον τρόπο δεσίματος ή κολλήματος ενός διακοσμητικού στοιχείου , καθώς επίσης και από τον τρόπο που κλείνουν κάποιες τσάντες. Θέλω να ελπίζω ότι η νέα μου collection για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2015 θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της δουλειάς μου.

Πες μας κάτι που δεν γνωρίζουμε για σένα;

Exω σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο University of Glasgow στην Σκωτία και έχω Μεταπτυχιακά στην Αρχιτεκτονική και στον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό Κτιρίων.

an  

pr

h

Τώρα εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό για να κερδίσεις την τσάντα που βλέπεις στη φωτογραφία ακριβώς από πάνω! Κάνε like εδώ και εδώ και άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 12 το μεσημέρι.

Νικήτρια είναι η Μαρίνα Ηλιάδου!