Γιατί οι σχέσεις έχουν γίνει τόσο δύσκολες και γιατί τα ζευγάρια χωρίζουν τόσο εύκολα στις μέρες μας;

Μερικές από τις πιο τοξικές συμπεριφορές εξαιτίας των οποίων χωρίζουν οι άνθρωποι και διαλύονται ολόκληροι γάμοι είναι οι εξής:

Το να κατηγορούμε το άτομο και όχι την συμπεριφορά: Π.χ. «δεν μου τηλεφώνησε γιατί είναι ένας απαίσιος και αναίσθητος χαρακτήρας που του αρέσει να με νευριάζει.» Ώπα ώπα .. μισό λεπτάκι.. μπορεί και να το ξέχασε ή ρε παιδάκι μου να του έτυχε κάτι. Μπορεί να.. ΟΥΑΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Να μην είσαι απλά το κέντρο του κόσμου! Χώρισέ τον αμέσως! Αν κάθε τρεις και λίγο που αισθάνεσαι ανασφαλής εξαπολύεις κατηγορίες τέτοιου είδους μάλλον θα σε χωρίσει πρώτα εκείνος. Η λύση είναι να επικεντρωθείς στην συμπεριφορά του και όχι στον χαρακτήρα του εάν πιστεύεις ότι σε πλήγωσε. Μίλα δηλαδή σαν πολιτισμένο ον.

Η γλώσσα του σώματος: Μπορεί να επικεντρώθηκες στην συμπεριφορά του και την συγκεκριμένη κατάσταση αλλά για κάποιο λόγο προκάλεσες έναν ομηρικό καβγά. Γιατί; Αφού μιλούσες πολιτισμένα και ήρεμα. Επ! Να που θυμήθηκες όμως μόλις τώρα, ότι ενώ μιλούσες έκανες χειρονομίες νευρικές, απέφευγες την οπτική επαφή κοιτώντας το κινητό σου ή κάνοντας δουλειές. Κοιτούσες με το μάτι γυρισμένο σαν του βρικόλακα ή ειρωνικά. Μιλούσες μέσα από τα δόντια. Ναι.. αυτό ήταν το λάθος.

 Το να αρνείσαι κάθε φορά την οποιαδήποτε ευθύνη: Αυτό είναι πολύ τρομακτικό γιατί πολύ απλά είναι σαν να λες στον άλλο: «εσύ φταις για όλα, κάθε φορά και κάθε στιγμή.» Πώς είναι δυνατόν όμως να φταίει πάντα ένας; Δεν μπορεί! Μην βγάζεις την ουρά σου έξω λοιπόν και δέξου ότι δεν είσαι αλάνθαστος. Δεν θα πάθεις τίποτα, ίσα ίσα θα γίνεις πιο συμπαθής και λιγότερο ισχυρογνώμων και αυτό είναι πάντα καλό όταν θέλεις να τα βρεις με τον άλλο.

The silent treatment: Είναι ότι χειρότερο. Ότι πιο εκνευριστικό και βασανιστικό! Να μην ξέρει ο άλλος τι έχεις. Αν έχει κάνει κάτι λάθος. Το απόλυτο σκοτάδι! Να πρέπει να μυρίσει τα νύχια του για να καταλάβει τι σου συμβαίνει; Α ναι.. ξέρω τι θα πεις… «Έπρεπε να ξέρει τόσο καιρό ότι δεν μου αρέσουν οι πίκλες στο cheeseburger, τόσα χρόνια είμαστε μαζί, εγώ γιατί ξέρω ότι δεν του αρέσει η…» Ο άλλος δεν είναι μέντιουμ, δεν τα ξέρει όλα και δεν μπορεί να τα θυμάται όλα.

Μια συμπεριφορά που τα υγιή ζευγάρια εκδηλώνουν στη σχέση τους είναι ότι ακούν ο ένας τον άλλο και είναι παρόντες σε ότι αφορά τον άνθρωπό τους. Οπότε προσπάθησε να ακούσεις τον άλλο προσεχτικά. Αυτό θα σε βοηθήσει να τον γνωρίσεις καλύτερα και να έρθετε πιο κοντά. Αυτό και μόνο είναι αρκετό.

Απέφυγε να δημιουργείς «σκηνικά» μπροστά σε άλλους. Αυτά που αφορούν το ζευγάρι δεν χρειάζεται να αφορούν κανέναν άλλο. Είναι πολύ άσχημο να εκδηλώνεσαι αρνητικά στον σύντροφο σου μπροστά σε φίλους ή συγγενείς. Κράτα το στόμα σου κλειστό και περίμενε! Έχεις όλη την υπόλοιπη μέρα να τον πείς ΓΆΙΔΑΡΟ! Και εδώ κάπου σας αφήνω γιατί θα αρχίσω σε λίγο να αναιρώ όλα τα παραπάνω!

Ανέφερα την κοινή διάθεση και από τους δύο στο να κάνουν μικρές «θυσίες» ;

Μπορεί να σιχαίνομαι να κάνω αυτό το ταξίδι στην Κίνα αλλά μάλλον πρέπει να αρχίσω να το σκέφτομαι goddamn’t!