Τα σημάδια ότι η σχέση σου είναι ο ορισμός του #relationshipgoals

Τα σημάδια ότι η σχέση σου είναι ο ορισμός του #relationshipgoals

Όλα αυτά που αποδεικνύουν ότι βρίσκεσαι στη σωστή σχέση

Η αλήθεια είναι ότι όταν η σχέση σου είναι αυτό που λέμε #relationshipgoals, το νιώθεις. Δεν χρειάζεσαι πολλά πειστήρια, ούτε σημάδια προκειμένου να το συνειδητοποιήσεις. Αλλά κάποιες φορές μπορεί η αμφιβολία να μπει στο μυαλό σου και να θέλεις λίγη επιβεβαίωση παραπάνω. Πώς θα την εξασφαλίσεις;

Τσεκάροντας αν ισχύουν τα παρακάτω στη σχέση σου:

Ηρεμία

Με έναν μαγικό τρόπο, όταν είσαι με τον σωστό άνθρωπο, είσαι ήρεμη. Σίγουρα, υπάρχουν φορές που η ηρεμία αυτή διαταράσσεται αλλά ακόμα και στις στιγμές αυτές νιώθεις τη σιγουριά ότι όλα με κάποιον τρόπο θα βρουν τη λύση τους.

Σιγουριά

Όταν λέμε σιγουριά δεν εννοούμε το να έχεις τον άλλο δεδομένο. Αλλά τη σιγουριά που σου εξασφαλίζει ότι δεν θα αναρωτιέσαι για την κάθε συμπεριφορά του αν είναι ύποπτη ή όχι ή που δεν θα σε κάνει να αμφιβάλλεις για το αν η δικές σου αντιδράσεις πολλές φορές μπορεί να είναι παράλογες.

Ευκολία

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ για να νιώθετε και οι δυο καλά σε αυτή τη σχέση. Ούτε να πιέζετε συνεχώς τα πράγματα προκειμένου να πάρετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Αυτό κάπως έρχεται από μόνο του. Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να έχει προηγηθεί αρκετή προσπάθεια.

Σύμπνοια

Είστε στην ίδια φάση με άλλα λόγια. Θέλετε τα ίδια πράγματα και έχετε τα ίδια πιστεύω σχεδόν για όλα τα θέματα. Είτε έχει να κάνει με γάμο και παιδιά, είτε με τη θρησκεία είτε με την πολιτική, είστε στην ίδια μεριά. Αλλά και αν σε κάποια θέματα τυγχάνει να μην είστε, σέβεστε ο ένας τη γνώμη του άλλου και δεν αφήνετε να επηρεάσουν την αρμονία στη σχέση σας.

Ικανοποίηση

Είναι αυτό που θέλεις και είσαι αυτό που θέλει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν λένε «ότι δίνεις, παίρνεις»; Αυτό βρίσκει αντίκρισμα εδώ. Αν εσύ είσαι ευγενική, ήρεμη, ειλικρινής και καλή παρέα κάτι αντίστοιχο θα προσελκύσεις και θα επιλέξεις να έχεις κοντά σου. Τι πιο ικανοποιητικό από αυτό;

Συνεννόηση

Υπάρχει συνεννόηση σημαίνει ότι λες κάτι και ο άλλος καταλαβαίνει αυτό ακριβώς που λες. Επίσης, σημαίνει ότι όταν του στέλνεις ένα μήνυμα ή βλέπει μια αναπάντητη σου, φροντίζει να επικοινωνήσει μαζί σου για να δει τι θέλεις. Πόσα βράδια είχες μείνει άυπνη περιμένοντας να στείλει ο Κώστας/ Γιάννης/ Γιώργος και δεν έστελνε ποτέ; Ε, το αντίθετο!

Επικοινωνία

Θα σε πάρει (και θα τον πάρεις) τηλέφωνο ακόμη και αν δεν θέλει κάτι να σου πει, απλά και μόνο να δει τι κάνεις. Ή θα σε πάρει για να σου πει κάτι άσχετο/ χαριτωμένο που είδε κάπου. Με άλλα λόγια δε βαριέστε να μιλάτε.

Εξοικείωση

Μπορεί να είναι ο εαυτός του μπροστά σου και το αντίστοιχο και εσύ. Δεν πρέπει να νιώθεις ότι προσποιείσαι σε μια σχέση. Καλό είναι βέβαια να μην υπάρξει απομυθοποίηση μιας και τα όρια είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Το να αισθάνεσαι, όμως, άνετα με τον/τη σύντροφό σου είναι ανεκτίμητο.

Εμπιστοσύνη

Για το συγκεκριμένο βέβαια απαιτείται χρόνος για να χτιστεί, αλλά όταν έχεις βρει τον έναν απλά το ξέρεις. Μην περιμένεις από την αρχή να είναι τα πράγματα αρμονικά στο θέμα της ζήλιας. Αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα, ικανό να χτιστεί εμπιστοσύνη, καταλαβαίνεις πλέον πότε πρέπει να ανησυχήσεις και πότε όχι. Μάλλον, όμως, δεν χρειάζεται.

Διάλογος

Αυτό σαν σημάδι θα μπορούσε να ενταχθεί και στην επικοινωνία. Όταν είσαι σε μια σχέση που μοιάζει να μη λειτουργεί, μπορεί να τσακωθείς για τους πιο απλούς λόγους, ίσως και χωρίς λόγο. Όταν είσαι σε μια σχέση όμως με ουσία, δεν τσακώνεσαι, αλλά συζητάς. Πολλές φορές λύνεις το όποιο θέμα προκύπτει ακόμη και μόνη σου προκειμένου να μη δημιουργηθεί καμία ένταση ανάμεσά σας.

Αν η πληθώρα των παραπάνω μοιάζει να περιγράφει τη σχέση σου, τότε φρόντισε να την κρατήσεις!

Δες ακόμα: Είναι και εκείνα τα κορίτσια που μεταμορφώνονται ανάλογα με τον σύντροφο τους


featured image: Dia Dipasupil/Getty Images For Entertainment Weekly
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.