Το να κάνεις σχέση με συνάδελφό σου είναι μια πολύ κακή ιδέα

Το να κάνεις σχέση με συνάδελφό σου είναι μια πολύ κακή ιδέα

Μια πάρα πολύ κακή ιδέα

Κοίτα, σε όλους έχει συμβεί. Είσαι ωραία, είναι ωραίος. Έχετε τα inside jokes σας και συμφωνείτε κάθε φορά στην επιλογή του bar που θα πιείτε ένα καλό ποτό μετά το γραφείο. "Γιατί όχι;", σκέφτεσαι. Λοιπόν, το να κάνεις σχέση με συνάδελφό σου είναι μια πολύ κακή ιδέα και υπάρχουν δέκα λόγοι που θα σε πείσουν για αυτό.

Η πολιτική της εταιρίας μπορεί να μη σου το επιτρέπει

via GIPHY

Πολλές εταιρίες δεν "επιτρέπουν" τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων τους. Μάλλον γιατί συμφωνούν μαζί μου στο ότι πρόκειται για μια πολύ κακή ιδέα. Όπως και να έχει, αν η πολιτική της εταιρίας σου το απαγορεύει, υπάκουσε σε αυτή. Στην τελική, κανένας άντρας δεν αξίζει τον κόπο του να έρθεις αντιμέτωπη με το HR.

Θα πρέπει να βλέπετε ο ένας τον άλλο καθημερινά

Ναι, αυτή τη στιγμή μπορεί να σκέφτεσαι ότι αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Να βρίσκεσαι καθημερινά με το αγόρι σου; Άλλες παρακαλάνε για αυτό. Κάπου εδώ σε παρακαλώ διεύρυνε αυτή τη σκέψη. Αφενός είναι σημαντικοί οι αποχωρισμοί και το αίσθημα του να σου λείπει ο άλλος είναι απαραίτητο για να προχωρήσει μια σχέση σωστά. Αφετέρου, θα είναι πάντα εκεί. Όταν κάτι έχει στραβώσει στη δουλειά σου, όταν το προηγούμενο βράδυ θα έχετε τσακωθεί, όταν θα χρειάζεσαι κάποιον για να γκρινιάξεις ή κάποιον να παραδεχθείς ότι χθες βράδυ τα έκανες σκ**ά.

Όταν κάτι θα στραβώνει στα ερωτικά σου, θα στραβώνει και στα επαγγελματικά σου

via GIPHY

Είτε αγαπάς τη δουλειά σου είτε όχι, σίγουρα τη χρειάζεσαι. Οπότε φαντάζομαι πως δε θα έχει καθόλου πλάκα το να κουβαλάς το φορτίο ενός χθεσινοβραδινού τσακωμού, ο οποίος συνεχίζεται στο γραφείο με passive aggressive συμπεριφορές. Ειδικά όταν εσύ πρέπει να προετοιμαστείς για ένα πολύ σοβαρό meeting.

Θα σε αποσυντονίζει

via GIPHY

Εντάξει, είναι πολύ όμορφος. Τον κοιτάζεις συνέχεια και δε μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι την τέλεια βραδιά σας χθες. Στο μεταξύ, έχεις την υποψία ότι αρέσει και στην τάδε από το τάδε τμήμα. Δε θέλω να σε πανικοβάλλω, αλλά μέχρι να τελειώσεις όλες αυτές τις σκέψεις, έχεις ήδη βγει εκτός προγράμματος.

Ο ανταγωνισμός θα εισβάλει στη σχέση σας

via GIPHY

Είτε είναι οι πωλήσεις είτε μια προαγωγή, ο ανταγωνισμός είναι στη γωνία. Επόμενο πλάνο, εκείνος δε σου μιλάει γιατί κέρδισες. Και το χειρότερο; Δεν το παραδέχεται.

Οι συνάδελφοί σου μπορεί να πιστεύουν ότι ευνοείσαι

via GIPHY

Αν εκείνος είναι ανώτερός σου, είναι λογικό -έτσι σκέφτονται οι άνθρωποι- να πιστεύουν οι υπόλοιποι στο γραφείο ότι παίρνεις παραπάνω προσοχή, ότι κάποια λάθη σου παραγράφονται και γενικά ότι ευνοείσαι. Αν εσύ είσαι ανώτερή του, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε εκείνον. Και σε ρωτάω: Όχι όρεξη για τόσο κουτσομπολιό;

Τίποτα δε θα είναι ιδιωτικό πια

via GIPHY

Βέβαια το κουτσομπολιό είναι δεδομένο. Τίποτα δε θα είναι προσωπικό πια. Οι συνάδελφοί σου θα ξέρουν από το πως τα πάτε στο sex, το ποιος τρώει το τελευταίο κομμάτι πίτσα, ακόμα και το γιατί αρνείσαι να γνωρίσεις τους γονείς του σε αυτή τη φάση.

Θα σου παίρνει περισσότερο χρόνο να ετοιμαστείς το πρωί

via GIPHY

Ειδικά στην αρχή που σου αρέσει πολύ και προσπαθείς να τον εντυπωσιάσεις. Και αυτό θα είναι καθημερινή προσπάθεια. Τέλος το δεύτερο snooze, τέλος τα palazzo pants για να είσαι χαλαρή και το κυριότερο; Τυφλώνεις τον Γιάννη στο απέναντι γραφείο με τόσο highlighter.

Αν χωρίσετε θα είσαι αναγκασμένη να τον βλέπεις κάθε μέρα

via GIPHY

Σίγουρα δε μπαίνεις σε μια σχέση με τη σκέψη ότι θα χωρίσεις. Καμία φορά όμως οι σχέσεις τελειώνουν. Ακόμα και οι πολύ καλές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κακό είναι ότι δε θα έχεις τη δυνατότητα του clean break. Του να τον διαγράψεις από παντού (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και να πας παρακάτω όταν νιώσεις έτοιμη. Θα είναι εκεί. Από την επόμενη μέρα και κάθε μέρα.

Στην πραγματικότητα δεν τον γουστάρεις και τόσο πολύ

Ας είμαστε λίγο ειλικρινείς εδώ. Το να έχεις ένα crush στο γραφείο έχει πλάκα, έχεις ένα motivation. Από ένα σημείο και μετά, αρχίζεις και να το βλέπεις πιο καλό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Τα κρύα αστεία φαίνονται έξυπνα και ξεχνάς ότι τις προάλλες φόρεσε μαύρα παπούτσια με άσπρες κάλτσες. Αν όμως τον έβλεπες σε ένα bar; Θα ήταν ελκυστικός; Η απάντηση είναι όχι. Το ξέρω. Γι' αυτό σκίπαρε το drama και άφησε τον να ζήσει τη ζωούλα του όσο εσύ συγκεντρώνεσαι σε εκείνο το report.


featured image: Lifted Geek
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.