Υπάρχει μια θεωρία, ψίθυροι μεταξύ των ζευγαριών πως για να πετύχει και να κρατήσει μια σχέση πρέπει να υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Ένας άγραφος κανόνας, που λέει πως όσα περισσότερα κοινά έχεις με τον σύντροφό σου τόσο πιο ομαλά κι αβίαστα θα εξελιχθεί η σχέση. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.

Η αλήθεια είναι πως το να έχεις κοινά με τη σχέση σου είναι –τουλάχιστον στην αρχή- ένας πολύ καλός τρόπος για να δεθείς και να αναπτύξεις οικειότητα, καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και πολλοί λόγοι για να περάσετε χρόνο μαζί.

Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα κοινά γίνονται ρουτίνα;

Είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύψεις όσο περνά ο καιρός, περισσότερα ενδιαφέροντα και ασχολίες που σας αρέσει να κάνετε μαζί, ακόμα κι όταν δεν έχεις την υπομονή να το κάνεις.

Η ευτυχία δεν είναι κάτι που προκύπτει μαγικά, αφού τα πάντα απαιτούν προσωπικό χρόνο και προσωπική δουλειά. Όχι απαραίτητα κάτι που θα κάνετε αναγκαστικά, αλλά κάτι που θα κάνετε μαζί και ο ένας για τον άλλον, μοιράζοντας τον κοινό σας χρόνο.

Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό εξίσου, να έχει και ο καθένας τα δικά του ενδιαφέροντα και ασχολίες. Τον προσωπικό του χρόνο. Άλλωστε όταν είσαι καλά με τον εαυτό σου τότε μπορείς να είσαι πραγματικά καλά και με έναν ακόμα άνθρωπο.

Και πως γεφυρώνεις ένα χάσμα που προέκυψε στη σχέση;

Θυμηθείτε γιατί είστε μαζί

Ίσως  φτάσει ένα σημείο στη σχέση που θα νιώσεις απογοητευμένη, όμως δεν είστε τυχαία μαζί. Είναι μία επιλογή. Κι είναι μία επιλογή που βασίστηκε σε κάτι. Το να αναπολήσεις το γιατί είσαι με έναν άνθρωπο είναι το κλειδί. Θυμηθείτε γιατί είστε μαζί, τι είναι αυτό που σας έφερε κοντά. Κάθε όμορφη στιγμή είναι και μία αφορμή για να δώσεις στη σχέση μία ακόμα ευκαιρία.

Επικοινωνήστε πραγματικά

Ακούγεται πολύ απλό αλλά πόσοι πραγματικά το κάνουν; Σε μία ζωή που τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, πόσοι πραγματικά παίρνουν το χρόνο να συζητήσουν; Η επικοινωνία είναι πάντα πολύ βασική σε μία σχέση. Οποιαδήποτε σχέση. Το δύσκολο δεν είναι να επικοινωνήσεις όμως, το δύσκολο είναι να αφιερώσεις το χρόνο που χρειάζεται για να το κάνεις σωστά. Η συναισθηματική αποξένωση είναι το πρόβλημα και το μιλάω με το επικοινωνώ έχουν μεγάλη διαφορά.

Ανακαλύψτε καινούργιες συνήθειες

Η ρουτίνα υπήρχε και θα υπάρχει στις σχέσεις. Γι’ αυτό και η ανανέωση είναι εξαιρετικά αναζωογονητική. Δοκιμάστε πράγματα που δεν είχατε κάνει μέχρι σήμερα και βρείτε καινούργια κοινά και καινούργιες συνήθειες, αλλά μαζί.

Εντέλει να θυμάσαι, πως δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο για τις σχέσεις. Δεν υπάρχουν κανόνες και μαγικές συνταγές. Υπάρχει μόνο η αγάπη, η θέληση και η διάθεση.