Είναι γεγονός ότι πολλά beauty tricks κάνουν τον κύκλο τους και επιστρέφουν ξανά! Κάποια μυστικά που ακολουθούσαν παλαιότερα οι γυναίκες δεν χρησιμοποιούνται από τις νεότερες γενιές και τείνουν να ξεχαστούν τελείως. Μέχρι που μία αναφορά σε αυτά αρκεί για να τα φέρει πάλι στο προσκήνιο! Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής της mascara.

Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσεις τη mascara

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει το να εφαρμόζουμε τη mascara κοιτώντας ευθεία στον καθρέφτη ή προς τα πάνω. Ωστόσο, παλαιότερα οι γυναίκες είχαν υιοθετήσει μια διαφορετική τεχνική όσον αφορά τη mascara που φαίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική: Κοίταζαν προς τα κάτω! Αυτή η αλλαγή στη γωνία του βλέμματος είναι καθοριστική καθώς κοιτώντας προς τα κάτω η mascara εφαρμόζεται καλύτερα στη βάση της βλεφαρίδας και όχι μόνο στην άκρη. Παράλληλα δεν λερώνεται με mascara και η περιοχή κάτω από τα φρύδια !

DAVIDE GALLIZIO/IMAXTREE.COM

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις και εσύ τη mascara έτσι είναι κρατώντας ένα μικρό καθρεφτάκι λίγο πιο κάτω από το πιγούνι σου. Έτσι θα μπορείς να βλέπεις τις βλεφαρίδες σου καθώς χρησιμοποιείς το βουρτσάκι! Μπορεί να μην είναι γνωστός ο λόγος που άλλαξε ο τρόπος εφαρμογής της mascara, επιβεβαιώνεται όμως έτσι ότι πολλές φορές τα κλασικά και δοκιμασμένα tricks και tips είναι τα καλύτερα… Mama always knows best!

Δες ακόμα:

Ξέρεις με ποια σειρά πρέπει να χρησιμοποιείς τα προϊόντα στο make up και τη skincare ρουτίνα σου;

5 βήματα για τέλειο skincare πριν τον ύπνο


featured image: imaxtree