Μπορεί μέχρι σήμερα να νόμιζες ότι εφαρμόζεις σωστά το κραγιόν σου, όμως καθώς οι δοκιμές των beauty gurus διαδέχονται η μία την άλλη, νέες συμβουλές γράφονται σε σελίδες περιοδικών ή παρουσιάζονται σε video tutorials καθημερινά. Αφού διαβάσαμε και δοκιμάσαμε στις πρωινές και βραδινές εξόδους  μας τρόπους και tips, καταλήξαμε ότι για την εφαρμογή των κόκκινων ή έντονων αποχρώσεων, πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

Αφού έχεις κάνει με λίγη καστανή ζάχαρη ένα γρήγορο scrub στα χείλια, τοποθέτησε ένα lip primer ή το foundation που χρησιμοποίησες προηγουμένως στο πρόσωπό σου ως μία βάση για να φανεί το σχήμα των χειλιών σου καθαρά.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών, σε απόχρωση κοντινή με αυτό των χειλιών σου αφού έτσι σου επιτρέπει να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις χωρίς να το μετανιώσεις με μία λάθος γραμμή μιας πιο έντονης ή ίδιας με το κραγιόν απόχρωσης. Σε αυτό το βήμα αξίζει να ξοδέψεις τα περισσότερα λεπτά για να “δουλέψεις” σωστά το μολύβι από άκρη σε άκρη.

Είτε με ένα πινέλο, είτε απευθείας, η εφαρμογή ενός έντονου χρώματος κραγιόν πρέπει να γίνει με προσοχή. Αφού νομίζεις ότι τελείωσες με αυτό, πίεσε με τον δείκτη τα χείλια σου και πρόσθεσε λίγο ακόμα. Στη συνέχεια σχημάτισε ένα μεγάλο χαμόγελο (χωρίς να φαίνονται τα δόντια σου) για να φανούν έτσι τυχόν κενά ή καλύτερα οι γωνίες τους. Εκεί χρησιμοποίησε σίγουρα ένα πινέλο χειλιών.

Όσο ακριβής κι αν ήσουν (ή τυχερή) χρησιμοποίησε μία μπατονέτα ή ένα καθαρό πινέλο και βάζοντας λίγο foundation ή concealer τοποθέτησε για να διορθώσεις λάθη ή να τονίσεις το περίγραμμα. Με ένα highlighter θα προσθέσεις ελάχιστη λάμψη στις εξωτερικές γωνίες του κάτω χείλους και στη γωνία στο κέντρο του άνω.