Έχεις ακούσει ποτέ για την θεραπεία που μπορεί να σου προσφέρει η σωστή αναπνοή. Είτε το πιστεύεις είτε όχι παρακάτω θα βρεις μία καλή εξήγηση:

Η αναπνοή είναι το πιο σημαντικό και φυσικό πράγμα στη ζωή. Πρακτικά την εξασκούμε, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, περίπου είκοσι χιλιάδες φορές την ημέρα. Όσο όμως μεγαλώνουμε κάνοντας στρεσογόνες δουλειές μαζί με όλες τις άλλες καταστάσεις πίεσης, έχουμε την τάση να ξεχνάμε να αναπνέουμε σωστά.

Είναι κοινό λάθος των ανθρώπων να αναπνέουν με λάθος τρόπο

Οι ειδικοί αυτής της θεραπείας αποκαλούνται “θεραπευτές τεχνικών αναπνοής” και ισχυρίζονται ότι είναι κοινό λάθος των ανθρώπων να αναπνέουν με λάθος τρόπο λόγω των αυξανόμενων ευθυνών της ζωής. Ο Stuart Sandeman, ιδρυτής της “Breathpod”, εξηγεί στο Harper Bazaar ότι τα επίπεδα του στρες στον εγκέφαλο μπορούν να επηρεαστούν αν αλλάξεις τις τεχνικές αναπνοής. “Σε μία στρεσογόνο κατάσταση ο ρυθμός της καρδιάς επηρεάζεται από την αλλαγή τoυ μοτίβου της αναπνοής.” τονίζει. “Όταν εκπνέουμε με μεγαλύτερη διάρκεια από ότι εισπνέουμε ενεργοποιούμε το πνευμονογαστρικό νεύρο και μειώνουμε το ρυθμό της καρδιάς. Σε αυτή την κατάσταση μεγαλύτερης ηρεμίας αντιδρούμε καλύτερα στις διάφορες καταστάσεις.

Από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι η αναπνοή και η πνευματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Σύμφωνα με μελέτες, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να ξεφορτωθούμε το 80% των συναισθηματικών και σωματικών τοξινών μέσω της αναπνοής. Αλλά μόνο όταν αυτές οι ασκήσεις εκτελούνται άψογα.

Η σωστή αναπνοή απαιτεί συνεχή πρακτική.

Είμαστε όμως τυχεροί. Αυτές οι τεχνικές είναι πάρα πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και η πρόσβαση σε βοήθεια, είναι ευκολότερη από κάθε άλλη φορά. Εδώ μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τις διαφορετικές τεχνικές αναπνοής και εξηγήσεις για το τι να περιμένεις μετά από ένα σετ, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει.