Όποιος ή όποια σκέφτηκε έστω και μία φορά ότι φεμινισμός και κουζίνα δεν πάνε μαζί, μάλλον δεν είχε μάθει ακόμα για την Sweet Feminist. Έτσι, σου έχουμε νέα: μία γυναίκα μπορεί να περνά πολλές ώρες στην κουζίνα και να είναι και φεμινίστρια. Απλά, η Becca Rea-Holloway βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να συνδυάσει αυτά τα δύο. Συγκεκριμένα, το καταφέρνει μέσα από τον Instagram λογαριασμό της με τίτλο The Sweet Feminist.

H Sweet Feminist μετατρέπει τα συνθήματα μίας διαμαρτυρίας σε γλάσο για τούρτα

Η Becca Rea-Holloway είναι μία νεαρή ζαχαροπλάστισσα από την Ουάσιγκτον η οποία έμαθε μόνη της την τέχνη των γλυκών. Η ίδια προτιμά να περιγράφει τον εαυτό της ως μία “αυτοδίδακτη ζαχαροπλάστισσα με πάθος να αναμειγνύει της ζάχαρη με την ισχυρή γνώμη”. Αν κρίνουμε από τις τούρτες της που γίνονται viral συνεχώς στα social media, τα καταφέρνει πολύ καλά.

Με αυτόν τον τρόπο η Becca θέλησε να θίξει την πλέον απαρχαιωμένη θεωρία ότι “η γυναίκα ανήκει στην κουζίνα της”

Εκείνη κλείνεται με τις ώρες στην κουζίνα, φροντίζει όμως να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα με τις τούρτες που ετοιμάζει. Ξαφνικά, κάτι τόσο γλυκό όπως το παντεσπάνι, η ζάχαρη και η τρούφα, γίνονται δίαυλοι για να ακουστούν σκληρές αλήθειες που αφορούν όλες τις γυναίκες.

Φαίνεται μάλιστα, πως πολλοί και πολλές συμφωνούν με τα λεγόμενα της, μιας και έχει περισσότερους από 220 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram. H Becca φροντίζει να θυμίζει διαρκώς στους followers της να αγαπούν τον εαυτό τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ειδικά φέτος, όπου η Αμερική ήρθε αντιμέτωπη με πολλές πολιτικές κρίσεις, εκείνη φρόντισε οι τούρτες της να είναι αρκετά επίκαιρες.

Μπορείς να βρεις και περισσότερε συνταγές από την Sweet Feminist εδώ.