Για να βρίσκεσαι ξέρεις πολύ καλά τι εστί μαύρος κύκλος, πόσο μπορεί να σου ρίξει την ψυχολογία, να σταθεί εμπόδιο σε ένα flawless makeup και να ψάχνεις απεγνωσμένα λύσεις.

Αν πιστεύεις ότι είσαι η μόνη “άτυχη” γυναίκα που παλεύει με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια κάπου εδώ να σου πούμε ότι δεν είσαι η μόνη. Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη του skincare brand Strivectin περίπου το 25% των γυναικών έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα harperbazaar.com.

Σύμφωνα μάλιστα, με τη δερματολόγο Sam Bunting το πρόβλημα των μαύρων κύκλων οφείλεται σε πολλές περιπτώσεις σε κληρονομικούς παράγοντες. Αν λοιπόν, κουβαλάς το “κουβαλάς” στο DNA σου, τότε είναι αναπόφευκτο να είναι πιο σκούρο το δέρμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Αυτό επηρεάζεται αρκετά από το γεγονός ότι το δέρμα είναι λεπτότερο σε εκείνη την περιοχή με αποτέλεσμα να διακρίνουμε ακόμη και αγγεία, μυς και φυσικά την κούραση, όπως τονίζει η γιατρός.

Ωστόσο, μην σε παίρνει από κάτω γιατί μέσα από καθημερινές συνήθειες μπορείς να περιορίσεις το φαινόμενο αυτό, βελτιώνοντας αρκετά την όψη σου σε εκείνη την περιοχή.

Αύξησε τη Vitamin C 

Η βιταμίνη C κάνει πραγματικά θαύματα τόσο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού όσο και στην επιδερμίδα. Επομένως, ψάχνοντας το επόμενο προϊόν ματιών που θα αγοράσεις καλό θα ήταν να έχεις ως κύριο γνώμονα τη βιταμίνη αυτή. Η βιταμίνη C βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των beauty εταιρειών, οι οποίες φαίνεται να είναι ” πολύ καλά διαβασμένες”, για αυτό και θα βρεις μεγάλη ποικιλία skincare προϊόντων, στα οποία περιέχεται ως βασικό ή ως δευτερεύον συστατικό.

Ένας από τους λόγους που χρησιμοποιείται είναι λόγω της ιδιότητας της να αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης και να επιβραδύνει την κυτταρική διαδικασία που προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος.

Επειδή θα βρεις όπως προαναφέραμε μία τεράστια γκάμα με προϊόντα που εμπεριέχουν το θαυματουργό για τους μαύρους κύκλους αυτό συστατικό, ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξεις το καταλληλότερο για σένα είναι να κατευθυνθείς προς τη συσκευασία με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Ρετινόλη vs Μαύροι Κύκλοι

Η ρετινόλη είναι το επόμενο συστατικό που θα πρέπει να αναζητήσεις σε ένα skincare προϊόν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταπολέμηση των μαύρων κύκλων αλλά και προληπτικά. Αν σε μπερδεύει ο ορισμός τότε μπορείς απλώς να κοιτάς για βιταμίνη Α, είναι το ίδιο συστατικό. Η κύρια δράση της είναι ότι βοηθά την παραγωγή και σύνθεση του κολλαγόνου και βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος. Υπάρχει όμως, κάτι στο οποίο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική.

Η χρήση της ρετινόλης μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα στην επιδερμίδα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει από την άλλη πολλά προβλήματα αν δεν γίνει σωστή χρήση και να δοθεί η απαραίτητη προσοχή σε σχέση με το με ποια προϊοντα μπορεί να συνδυαστεί.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προμηθευτείς ρετινόλη ειδική για την περιοχή των ματιών, καθώς άλλα προϊόντα μπορεί να έχουν ισχυρότερη δράση και να μην ενδείκνυται για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Δοκίμασε μάσκες ματιών 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Lavender Cosmetics (@lavenderxela)

Yπάρχουν άπειρες μάσκες προσώπου αλλά και μάσκες ματιών στην αγορά. Προμηθεύσου με κάποια eye patches ή διάφορες μάσκες, οι οποίες να αφορούν τη βελτίωση της περιοχής των ματιών. Ιδιαίτερα αν πέσει στην αντίληψη σου κάποια μάσκα η οποία να υπόσχεται την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, τότε αυτή θα πρέπει να μπει σίγουρα στο καλάθι αγορών σου. Δοκίμασε διάφορες μέχρι να καταλήξεις σε αυτές που πραγματικά λειτουργούν στη δική σου περίπτωση.

Η κατηγορίες που θα πρέπει να έχεις στα υπόψιν είναι σίγουρα αυτές που θα υπόσχονται φωτεινότητα και ενυδάτωση.

Εκτός από τους μαύρους κύκλους, θα δεις διαφορά και στις λεπτές γραμμές και υποχώρηση του οιδήματος που μπορεί να έχει κάποιος φορές αυτή η περιοχή.

Τέλος, όπως και να έχει φρόντισε τη διατροφή σου και κράτησε μία σταθερή ρουτίνα ύπνου.