Με τον φόρο για την ζάχαρη να αναφέρεται συχνά τον τελευταίο καιρό, μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις μια προσπάθεια για να απαλλαγείς από αυτή; Δεν είναι μόνο η αύξηση του βάρους που προκαλεί, αλλά και οι διαταραχές στην διάθεση και η διαρκής αναζήτησή της, σαν μια μικρή ένδειξη εθισμού.

Δε χρειάζεται να πούμε για τις τελευταίες έρευνες και τις διεθνείς συστάσεις, πιθανότατα έχεις πληροφορηθεί για τον ολοένα και πιο έντονο περιορισμό που συστήνεται για τη ζάχαρη. Αν τελικά αποφασίσεις να αποτοξινωθείς από αυτή, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετός ύπνος, επαρκή ποσότητα υγρών (ιδανικά πάνω από ένα ποτήρι κάθε ώρα) και σωστό καταμερισμό υδατανθράκων σε όλα τα γεύματα της ημέρας.

Προσπάθησε να βρεις εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα με στέβια, χαρουπόμελο ή αν έχεις όρεξη και χρόνο, μπορείς να παρασκευάσεις διάφορα γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο project  που μπορείς να βάλεις στον εαυτό σου και σίγουρα ξεκινώντας το μυαλό σου θα εστιάζει στην πιθανή στέρηση. Έχει όμως το νου σου, ότι η έντονη αναζήτηση και οι λιγούρες θα σταματήσουν σύντομα και θα  αρχίσεις να αισθάνεσαι διαφορετικά, θα κοιμάσαι καλύτερα, θα έχεις περισσότερη ενέργεια και φυσικά θα δεις διαφορά και στο δέρμα σου. Το πιο σημαντικό είναι ίσως πως θα αλλάξει αισθητά η διατροφή σου, εφόσον στη θέση των γλυκών θα αναγκαστείς να βάλεις κάτι άλλο περισσότερο ποιοτικό και θα αρχίσεις να παρατηρείς περισσότερο τις τροφές και τις ετικέτες σε συσκευασμένα προϊόντα. Στην πορεία θα εκπλαγείς με το γεγονός ότι η ζάχαρη βρίσκεται σχεδόν παντού, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να κάνεις περισσότερο συνειδητές επιλογές.

Μερικές συμβουλές

  • μείνε σταθερός στον στόχο σου.
  • εντόπισε τις στιγμές της ημέρας που κατανάλωνες περισσότερη ζάχαρη και βρες κάτι άλλο να κάνεις που να σε ευχαριστεί.
  • αναζήτησε σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια.
  • ακόμη κι αν “ξανακυλίσεις” μη σε πιάσει το “όλα ή τίποτα”, αλλά συνέχισε κανονικά την προσπάθειά σου.
  • στο τέλος κάθε εβδομάδας αγόρασε κάτι για τον εαυτό σου (όχι τρόφιμα) σαν επιβράβευση, με τα χρήματα που θα είχες ξοδέψει σε γλυκά.

Διάβασε επίσης: Τι είναι αυτό που σε παχαίνει;

www.facebook.com/grafeiodiatrofis

www.instagram.com/kliodim

featured image: stylecaster.com