Ο αγαπημένος μας Γαβριήλ Νικολαίδης του www.coolartisan.net συνάντησε τον άλλον αγαπημένο Γιάννη Χατζηγεωργίου που φέτος βλέπεις για δεύτερη φορά στο Ταμάμ και έφτιαξαν για το Savoir Ville Free Press ”Στρούντελ με κρέμα και φράουλες”

DSC_4766

DSC_4777

Υλικά

* 1 φύλλο σφoλιάτας

* 300 γρ φράουλες (κατεψυγμένες ή φρέσκες)

* 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

* 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

* 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

* 50 γρ σταφίδες

* 50 γρ ξηροί καρποί

* λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα

Για την κρέμα

* 6 κρόκοι αυγών

* 800 γρ. γάλα

* 2 μεγάλες κουταλιές αλεύρι

* 2 μεγάλες κουταλιές κορν φλαουερ

* 150 γρ. ζάχαρη

* 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

* 4 κ.σ. βούτυρο στο τέλος

Εκτέλεση

DSC_5008_

DSC_5014_

Για την κρέμα

Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και μετά το γάλα. Δεν ανακατεύουμε καθόλου γιατί αυτό βοηθά να μην καεί το μείγμα αφού η ζάχαρη απορροφά τη θερμότητα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και 4 κ.σ. γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και κόρν φλάουερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε από αυτό σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού μια μια κουταλιά ανακατεύοντας συνέχεια. Θέλουμε να ζεσταθούν τα αυγά αλλά να μην ψηθούν. Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει η κρέμα.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένη με μια ζελατίνα για να μην κάνει κρούστα.

Για το στήσιμο

Βάζουμε τα φρούτα του δάσους σε ένα σουρωτήρι και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.

Αλευρώνουμε τη σφολιάτα και από τις 2 πλευρές. Απλώνουμε την κρέμα στη μέση και απο πάνω βάζουμε τα φρούτα. Αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Κλείνουμε τη σφολιάτα από τις πάνω με τις δύο πλευρές που περισσεύουν και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά.

DSC_5172_

Γαβριήλ Νικολαίδης Δημοσιογράφος – Blogger (www.coolartisan.net)

Γιάννης Χατζηγεωργίου – Ηθοποιός

Επιμέλεια: Ήβη Βασιλείου

Φωτογραφίες: Παντελής Μπαλής [PBalisPhotography]

Ευχαριστούμε το Ζάχαρη & Αλάτι Bistrot Bar  για την φιλοξενία