Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να πετύχεις σωστά το τέλειο στρώσιμο στο κρεβάτι σου, εμείς θα σου αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τεχνική της ψευδαίσθησης, πότε να τη χρησιμοποιήσεις και πώς να επιλέξεις το σωστό τύπο. Συνέχισε να διαβάζεις για να αποκτήσεις άνεση σχετικά με αυτό το βασικό στοιχείο του υπνοδωματίου σου.

Με τον όρο ψευδαίσθηση εννοούμε ουσιαστικά μια διακοσμητική κάλυψη πάνω από ένα μαξιλάρι. Αν και αυτός ο ορισμός δεν είναι λάθος, αγγίζει μόνο ένα μέρος του τι είναι στην πραγματικότητα. Για τους διακοσμητές, η κατασκευή ενός προσεγμένου και ωραίου σπιτιού αρχίζει με το να καταλάβουν ακόμα και τα πιο ειδικά διακοσμητικά στοιχεία. Όταν πρόκειται λοιπόν για ένα κρεβάτι, που όπως έχουμε πει είναι από τα πιο σημαντικά έπιπλα σε ένα χώρο, υπάρχουν πολλά πράγματα που χρειάζονται μελέτη και αποκρυπτογράφηση. Από τα καλύμματα μέχρι τα κλινοσκεπάσματα, τα παπλώματα και τα μαξιλάρια, το να μπερδευτείς είναι πολλές φορές αναπόφευκτο.

Ο απόλυτος οδηγός για το στρώσιμο του κρεβατιού σου και τι ακριβώς είναι η τεχνική της ψευδαίσθησης
classyclutter.net

Τι είναι η ψευδαίσθηση;

Θα ξεκινήσουμε με ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Μια ψευδαίσθηση, που ονομάζεται και ψεύτικο μαξιλάρι, ουσιαστικά σημαίνει κάτι που δεν είναι αυτό που φέρεται να είναι. Ταυτόχρονα ενώ μια ψευδαίσθηση δεν έχει σκοπό να εξαπατήσει κανέναν, έχει μια καμουφλαρισμένη ποιότητα. Η ψευδαίσθηση αυτή προορίζεται ουσιαστικά για να καλύψει ένα μαξιλάρι με μια αφαιρούμενη διακοσμητική θήκη. Σε αντίθεση με ένα κανονικό μαξιλάρι, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για διακοσμητικούς σκοπούς, το νέο αυτό κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί ή να αντικατασταθεί με μια παραδοσιακή μαξιλαροθήκη για κανονική χρήση. Έχει ένα κρυμμένο άνοιγμα στην πλάτη που είναι συνήθως με φερμουάρ ή με κουμπιά, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μαξιλαροθήκες που έχουν πλευρικό άνοιγμα.

Ο απόλυτος οδηγός για το στρώσιμο του κρεβατιού σου και τι ακριβώς είναι η τεχνική της ψευδαίσθησης
prettyinthepines.com

Πότε να χρησιμοποιήσεις την ψευδαίσθηση

Αν ψάχνεις να μετατρέψεις εύκολα ένα κανονικό μαξιλάρι σε ένα διακοσμητικό αξεσουάρ, ένα ψεύτικο κάλυμμα είναι η ιδανική επιλογή. Αν και είναι αρκετά άνετα ώστε να κοιμάσαι σαν κανονική μαξιλαροθήκη, συνήθως αφαιρούνται από το κρεβάτι ή τοποθετούνται πίσω από κανονικά μαξιλάρια την ώρα του ύπνου. Το κάλυμμα όπως είναι φυσικό μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να πλυθεί κανονικά, είναι ιδανικό αν έχεις παιδιά ή κατοικίδια ή αν προτιμάς να καθαρίζεις τις μαξιλαροθήκες σου στο πλυντήριο.

Ο απόλυτος οδηγός για το στρώσιμο του κρεβατιού σου και τι ακριβώς είναι η τεχνική της ψευδαίσθησης
homestolove.com.au

Τι να διαλέξεις

Τα καλύμματα αυτά τα βρίσκουμε συνήθως σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη, τα οποία αντιστοιχούν σε όλα τα παραδοσιακά μεγέθη μαξιλαριού. Το σωστό ύφος και στιλ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα. Μπορείς να βρεις τα πάντα στο εμπόριο, διαφορετικά στυλ και υλικά από μετάξι και βαμβάκι έως και λινό. Αν ψάχνεις για έναν πιο περίπλοκο σχεδιασμό, σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα κάλυμμα με φερμουάρ. Παρόλα αυτά τα κουμπιά προσθέτουν μια αίσθηση στην αφή που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους.