Το μοσχάρι stroganoff είναι το ιδανικό πιάτο για τη πρώτη φορά που θες να καλέσεις κάποιον στο σπίτι να φάτε. Είναι εύκολο, χαμηλού ρίσκου και περιλαμβάνει ζυμαρικά και κρέας που αρέσουν σε όλους. Και θα το φτιάξεις σε 30 λεπτά.

Θα χρειαστείς:

100 γρ βούτυρο

1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε φέτες (μπορείς να πεις στον κρεοπώλη τι ετοιμάζεις)

αλάτι και πιπέρι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκόρδα, ψιλοκομμένα

500γρ μανιτάρια, ψιλοκομμένα

1½ κούπα ζωμό κρέατος

1½ κουταλιές μουστάρδα Dijon

½ κούπα sour cream

¼ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

500γρ παπαρδέλες

¼ κούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Πως θα το κάνεις:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώσε τρεις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το μοσχάρι και σοτάρισε το, μέχρι να ροδίσει. Βάλε αλάτι και πιπέρι. Δύο – τρία λεπτά μετά, βγάλε το κρέας σε ένα πιάτο.

Πρόσθεσε τις άλλες 3 κουταλιές βούτυρο στην κατσαρόλα και άφησέ το να λιώσει. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σόταρε τα για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σόταρε μέχρι να χρυσίσουν. Βάλε τον ζωμό και τη μουστάρδα. Άφησε το να βράσει για 8-10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Σκοπός είναι να δέσει η σάλτσα.

Βάλε στη σάλτσα το μοσχάρι και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Πρόσθεσε τη sour cream και τον μαϊντανό.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράσε νερό, πρόσθεσε αλάτι και βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Σούρωσε τα ζυμαρικά και βουτύρωσε τα με το υπόλοιπο βούτυρο. Πρόσθεσε λίγο πιπέρι.

Για να σερβίρεις, βάλε τις παπαρδέλες σε πιάτο και γαρνίρισε με τη σάλτσα. Τέλος, πασπάλισε με λίγο άνηθο.

featured photo: Betty Crocker