Τραγανό, φρέσκο και λεπτό πρέπει να είναι το χωριάτικο φύλλο για να έχει επιτυχία κάθε πίτα και ειδικά η στριφτή.

Γράφει η @themothercook: Η γέμιση ήθελα να είναι με λαχανικά που είχα ήδη στο σπίτι, μιας και αυτή είναι η ομορφιά της πίτας, βάζεις ό,τι περισσεύει. Πρόσθεσα απλά μια κρέμα βαλσάμικο με πορτοκάλι, η οποίο έδωσε στα σοταρισμένα λαχανικά μια ενίσχυση γλύκας και οξύτητας που χρειάζονταν.

Ο ανθότυρος (ή γλυκιά μυζήθρα για άλλες περιοχές) είναι ιδανικό τυρί για αυτή την παρασκευή, μιας και είναι ελαφρύ, μαλακό και δένει τέλεια με τις άλλες γεύσεις.

Υλικά για 2 πίτες:

330γρ αλεύρι μία πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι 165γρ νερό (προς το χλιαρό)

Ζυμώνουμε για 5-8′ περίπου, στο χέρι ή στο μίξερ, μέχρι να πάρουμε μία λεία και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε για 30′ περίπου να ξεκουραστεί.

Υλικά για 2 πίτες:

4 φρέσκα κρεμ. ψιλοκομμένα 3-4πράσα κομμένα σε ροδέλες 4-5 καρότα στον τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2-3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο με πορτοκάλι 1 κ.γ. κουρκουμά ελαιόλαδο για το σοτάρισμα αλάτι πιπέρι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 250 γρ ανθότυρο

Σωτάρουμε τα υλικά μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθεί η υγρασία τους. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως πριν φτιάξουμε την πίτα. Τα υπόλοιπα τα ξέρεις. Γεμίζεις, τυλίγεις και στρώνεις στο ταψί σου στριφτά. Ψήσε για 45-50 λεπτά, μέχρι και μία ώρα.