Αυτό το αρωματικό gin είναι υπέροχα ελαφρύ και όχι έντονα γλυκό. Μπορείς να το φτιάξεις για τον εαυτό σου και να το απολαμβάνεις στο σπίτι όταν το μόνο που χρειάζεσαι είναι me-time. Εναλλακτικά, μπορείς να το κάνεις δώρο σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που αγαπάει το gin και θα εκτιμήσει αυτό το γλυκό twist που θα του δώσει η φράουλα.

Είναι εύκολο να το φτιάξεις, με μόλις τρία υλικά: φράουλες, κρυσταλλική ζάχαρη και ένα καλής ποιότητας gin. Αν και γρήγορο στην παρασκευή, φρόντισε να αφιερώσεις αρκετό χρόνο σε αυτό, μιας και θα χρειαστεί να περιμένεις τρεις μέρες μέχρι να απολαύσεις το αρωματισμένο gin αυτό.

Υλικά

450g φράουλες

150g κρυσταλλική ζάχαρη

700ml gin

Προετοιμασία

Λιώσε τις φράουλες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Βάλε τες μέσα σε ένα δοχείο και πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη και το gin. Ανάδευσε για λίγα δευτερόλεπτα.

Άφησε το δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για τρεις μέρες, αναδεύοντάς του απαλά δύο φορές τη μέρα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στράγγιξε το μείγμα σε ένα μπουκάλι της αρεσκείας σου. Κλείσε το αεροστεγώς. Για να το κάνεις ακόμα πιο special, διακόσμησε το μπουκάλι με μια ωραία ετικέτα.

Η συνταγή είναι για 1 λίτρο gin.

Featured image: Tesco Real Food