Το βλέπεις και εσύ, το βλέπω και εγώ.

Η μουσικη πισω απο το Stranger Things Savoir Ville

Με το τέλος του Game of Thrones και εμάς τους εθισμένους σε σειρές που είναι ολίγον τι διαφορετικές, ήρθε το Stranger Things από το Netflix. Μια σειρά μυστηρίου που χαρακτηρίζεται από πολλούς μέχρι σήμερα, σαν φόρος τιμής στα sci-fi, horror films της δεκαετίας των 80s και 90s. Όμως εγώ δεν ήρθα να αναλύσω τον πρώτο κύκλο της σειράς, ούτε το αν έχω ζήσει καθόλου αυτές τις δύο δεκαετίες για να ξέρω περισσότερα επί του θέματος. Ξέρω όμως, δύο πράγματα: Ότι “Το Αυτό” ήταν το πιο φοβιστικό θρίλερ που έχω δει ποτέ μου (και έχω δει πάρα πολλά) και ότι η μουσική βιομηχανία τις δεκαετίες του 70 και του 80, ήταν στα καλύτερά της. 

Από το πρώτο επεισόδιο μέχρι το τελευταίο του Stranger Things, είχα την ίδια γνώμη. Δεν θεωρώ πως είναι η καλύτερη σειρά της σεζόν -όπως έχω ακούσει πολλούς να λένε-, πολύ απλά γιατί πιστεύω πως η υπόθεση του The Night Of είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και “δουλεμένη”. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δε σημαίνει πως το Stranger Things δεν είναι μια καλή σειρά που χτύπησε φλέβα στη γενιά του σοκ και έκανε την καλύτερη επιλογή στο μουσικό της κομμάτι, που θα μπορούσε να κάνει μια σειρά του είδους της.

Αρκετά λοιπόν, είπα γνώμες, πετάξα το μπαλάκι σε άλλες σειρές και εκμυστηρεύτηκα τον χειρότερό μου εφιάλτη. Ήρθε η ώρα να ακούσεις για τι πράγμα μιλάω.

Should I Stay or Should I Go? – The Clash

Heroes – David Bowie

Melt With You – Modern English

There is a Light That Never Goes Out – The Smiths

She Has Funny Cars – Jefferson Airplane

Atmosphere – Joy Division

Waiting For a Girl Like You – Foreigner

Elegia – New Order

Marquee Moon – Television